Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Perioada de vârf pentru reabilitarea infrastructurii va fi în iulie şi august

Marţi, 26 Mai 2009 (14:32:58)
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, marţi, că perioada de vârf pentru reabilitarea infrastructurii rutiere va fi în iulie şi august, municipalitatea având bani pentru o serie de proiecte şi aşteptând fonduri de la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).

Astfel, potrivit lui Oprescu, perioada de vârf când vor fi cele mai multe şantiere deschise în Capitală pentru reabilitarea infrastructurii va fi cuprinsă între lunile iulie până la jumătatea lunii septembrie.

Municipalitatea are fonduri pentru începerea unor proiecte, în timp ce pentru altele aşteaptă finanţarea de la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI). Primarul Capitalei a explicat că procedura de obţinere a fondurilor europene nerambursabile este "foarte greoaie", deoarece municipalitatea trebuie să facă dovada că are în proprietate acele artere de circulaţie pentru care se solicită fonduri.

Astfel, vor începe în luna iunie proiecte finanţate de municipalitate ca realizarea diametralei N-S Buzeşti-Berzei-Uranus care va fi făcută pe două tronsoane, primul din Piaţa Victoriei până la Polizu, şi de la Ştirbei Vodă până la Vasile Pârvan, iar cea de-a doua, de la strada Berzei către Palatul Parlamentului.

De asemenea, va fi începută străpungerea de la Bulevardul Timişoara către şoseaua de centură a Capitalei, cea de la Bulevardul 1 Mai (fostul Compozitorilor) până la Drumul Sării, precum şi străpungerea şi supralărgirea străzii Avionului-Pipera până la linia de centură.

În prezent, se lucrează în zona Şoseaua Viitorului de la Lizeanu până la Piaţa Galaţi, pentru reabilitarea liniei de tramvai şi a reţelelor edilitare, refăcându-se structura şi infrastructura acestei artere.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, vor fi începute lucrările pe strada Tunari de la Bulevardul Ştefan cel Mare până la Piaţa Galaţi. "Este pentru prima dată când lucrările sunt coordonate şi corelate între ele, adică după ce am modernizat o stradă nu se mai intră cu nicio lucrare", a susţinut Sorin Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, vor fi reabilitate bulevardele de pe Şoseaua Pantelimon şi Bulevardul Aerogării. Totodată, prin Administraţia Străzilor se vor efectua lucrări la 34 de străzi din cele şase sectoare pentru care este prevăzută în buget suma de 210 milioane de lei.

Primarul Capitalei a precizat că municipalitatea are în întreţinere, până la 31 august 2010, 96 de străzi care se află în garanţia constructorului şi unde se aplică "doar covoare asfaltice acolo unde este nevoie".

Tot Administraţia Străzilor are în derulare reabilitarea unor pasaje deja existente şi pentru care s-au prevăzut anul acesta lucrări de renovare. Astfel, pasajele pentru care se vor începe lucrările de renovare sunt Muncii, Unirii şi Victoriei, contractul fiind deja încheiat, iar termenul de finalizare al proiectării fiind 15 iunie.

Contractul pentru reabilitarea celor trei pasaje are o valoare de 6,8 milioane de lei, iar lucrările se vor derula pe o perioadă de patru luni. În prezent, Administraţia Străzilor desfăşoară procedura de achiziţie publică. Potrivit lui Oprescu, se estimează contractarea unui constructor în luna iunie, iar începerea proiectării va fi în august, valoarea estimată fiind de 42 de milioane de lei, fără TVA.

"Pentru a preveni blocajul în trafic pe perioada executării lucrărilor s-a dispus refacerea graficului de execuţie, a lucrărilor de asfaltare din zonele adiacente pasajului, astfel încât termenul de finalizare să fie 30 iunie 2009 înainte de începerea lucrărilor la pasaj", a mai spus Oprescu.

Unul dintre proiectele care aşteaptă finanţare de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov (ADRBI) este realizarea pasajului superior Dna Ghica-Colentina care va fi suprateran, cu o lungime de aproximativ 900 de metri şi pentru care sunt estimate costuri de 16,4 milioane de euro. Proiectul este aprobat de consilierii generali şi aşteaptă fonduri de la ADRBI.

Un alt pasaj care va intra în lucru imediat ce va primi finanţare este pasajul subteran de sub calea ferată Elena Văcărescu-Şoseaua Nordului cu o lungime de 400 de metri şi cu un cost estimat de 27 de milioane de euro, execuţia acestui pasaj fiind deja aprobată de CGMB.

Totodată, în cazul pasajului subteran Elena Văcărescu-Gârlei pe sub DN, care în opinia primarului general este "o altă lucrare care ne ajută să relaxăm traficul în zona de nord a Capitalei", în următoarele săptămâni va fi finalizat studiul de fezabilitate. Acesta va fi supus aprobării CGMB, costurile urmând a fi cunoscute, iar lungimea va fi de aproximativ 300 de metri.

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere, cu o lungime de aproximativ 550 de metri şi un cost estimat la aproximativ 28 de milioane de euro, va avea finanţare de la Agenţia de Dezvoltare sau prin "Credit-Furnizori", proiectul acestui obiectiv urmând să fie supus dezbaterii consilierilor generali în şedinţa de miercuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Perioada de vârf pentru reabilitarea infrastructurii va fi în iulie şi august.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Perioada de vârf pentru reabilitarea infrastructurii va fi în iulie şi august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei