Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalele vor trece în două săptămâni în subordinea autorităţilor locale, anunţă Nica

Miercuri, 18 Martie 2009 (13:22:45)
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, miercuri, după reuniunea comitetului interministerial pentru descentralizarea serviciilor publice, că în două săptămâni spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale.

"Ministerul Sănătăţii are toate actele normative pregătite şi intră în dezbatere publică, iar în două săptămâni spitalele din România vor trece în subordinea autorităţilor locale, aşa cum sunt ele finanţate, fie de Consilii Locale, fie de Consilii Judeţene", a spus Nica.

El a precizat că la reuniunea comitetului interministerial pentru descentralizarea serviciilor publice au participat membri ai Guvernului, reprezentanţi ai tutturor structurilor asociative din România, reprezentanţii Consiliilor Judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, de oraşe şi comune, reprezentanţi ai societăţii civile.

Nica a precizat că s-au făcut paşi importanţi pentru ca termenul asumat de 60 de zile pentru descentralizare să fie îndeplinit şi s-a constat că sunt ministere care au evoluat mult pe linia descentralizării.

"În domeniul Educaţiei - au participat şi reprezentanţi ai sindicatelor din Educaţie şi am stabilit că va exista o întâlnire la Ministerul Educaţiei, o reuniune pregătitoare pentru cea pe care o vom avea peste două săptămâni, astfel încât să lămurim şi ultimul aspect, care este legat de numirea directorilor de şcoli", a spus Nica.

El a precizat că la rueniune s-au stabilit principiile şi termenele pentru ca descentralizarea financiară să fie una reală şi bazată pe elemente obiective şi pe calculul elementelor de cost, ceea ce va face ca fiecare serviciu public de la nivel guvernamental care va fi transferat la nivelul comunităţilor locale să beneficieze de finanţarea corespunzătoare.

Nica a arătat, totodată, că s-a stabilit şi ce se va descentraliza în domeniul culturii, tineretului şi sportului şi muncii.

"Anunţ că marţi seară s-au încheiat şi discuţiile care au permis adoptarea la nivelul comisiilor de dialog din cadrul structurilor MAI şi structurile asociative pentru Legea poliţiei locale. Vom avea acele elemente care vor fi transferate la fiecare instituţie şi care vor permite ca partea de ordine şi siguranţă şi circulaţia rutieră să fie gestionată de către comunităile locale", a mai spus Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele vor trece în două săptămâni în subordinea autorităţilor locale, anunţă Nica.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele vor trece în două săptămâni în subordinea autorităţilor locale, anunţă Nica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei