Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

CJ Suceava alocă 42 de milioane de lei pentru drumurile judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
42 de milioane de lei din bugetul pe anul 2009 al Consiliului Judeţean Suceava vor fi alocate pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că bugetul instituţiei pe care o conduce este de 320 de milioane de lei, priorităţile bugetare fiind stabilite pentru infrastructură şi cofinanţarea proiectelor de dezvoltare.

„La întocmirea bugetului judeţului pentru anul 2009 am păstrat proporţiile stabilite prin bugetul naţional. Astfel, 20% din sume sunt alocate pentru investiţii. O sumă importantă, de 42 de milioane de lei, va fi repartizată pentru drumurile judeţene”, a spus Flutur.

El a adăugat că alte 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) vor fi folosite pentru cofinanţarea proiectelor europene, iar 2 milioane de lei sunt destinate programului operaţional sectorial vizând extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Gheorghe Flutur a precizat că prin acest program, judeţul Suceava ar putea obţine o finanţare de 110 milioane de euro pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din mai multe localităţi ale judeţului.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că, în premieră, instituţia pe care o conduce va aloca aproximativ 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi), pentru începerea construcţiei la prima groapă ecologică de gunoi, în comuna Moara.

„Am discutat cu cei din conducerea Ministerului Mediului, putem să alocăm aceste fonduri, astfel încât să începem noi construcţia acestei gropi ecologice”, a precizat Flutur.

 

Amânare la plata unor sporuri

În ceea ce priveşte domeniul asigurărilor sociale, el nu a precizat valoarea sumelor care vor fi alocate, însă a subliniat că acestea vor deţine o pondere însemnată din buget. Gheorghe Flutur a arătat că bugetul pentru asistenţă socială este mai mare decât cel de anul trecut. Pe de altă parte, el a spus că s-a înţeles cu sindicaliştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a amâna până în anul 2010 plata unor sporuri câştigate în instanţă de salariaţii acestei instituţii.

În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene a declarat că la Direcţia de Asistenţă Socială sporul de 75% pentru condiţii grele de muncă va fi acordat numai celor care intră cu adevărat în această categorie.

„Mai trebuie spus că o corectură în minus a venit la bugetul pentru persoanele cu handicap, sumele scăzând de la 76 de milioane de lei la 59 de milioane de lei. Oricum, aceasta este situaţia de acum, şi cu siguranţă sumele vor fi suplimentate”, a spus Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a precizat că pentru programul „Cornul şi Laptele” sumele alocate pentru anul 2009 sunt de aproximativ 20 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava alocă 42 de milioane de lei pentru drumurile judeţene.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
CJ Suceava alocă 42 de milioane de lei pentru drumurile judeţene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei