Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ai bile, ai zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta avem cinci echipe în sferturile Ligii Campionilor, deci majoritatea plus una, care se găseau şi anul trecut în aceeaşi fază. Enumerarea este simplă: cele patru echipe englezeşti şi Barcelona. Mai mult, este al treilea sezon consecutiv în care Manchester, Chelsea şi Liverpool îşi dau întâlnire în sferturi. Întâlnire e un fel de-a spune, fiindcă în precedentele ocazii bilele în care se aflau bileţelele cu numele lor nu s-au împerecheat. Oportunitate valorificată la maximum de tustrele formaţiile insulare, acestea ajungând in corpore în semifinale şi anul trecut, şi acum doi ani! Aici n-aveau cum să se mai evite, aşa că Chelsea şi Liverpool ne-au livrat doi ani la rând nişte încleştări surde, niciodată nefiind suficiente 180 de minute pentru a desemna finalista.

Fiindcă tot am făcut această incursiune statistică, să spunem că din sezonul 2003-2004 avem cel puţin o echipă din Anglia în semifinale. Iar pentru a găsi un sezon în care nici o echipă din insulă n-a ajuns în sferturi, trebuie să coborâm până hăt, în 1995-1996!

Oare cum va fi anul ăsta? Teoretic, dată fiind şi accederea lui Arsenal între ultimele opt echipe (sau primele, cum doriţi!), se poate ajunge la o dispersie perfectă la tragerea la sorţi, astfel încât englez la englez să nu-şi scoată ochii. Mergând mai departe pe fir, ar exista deci şansa ca întreg cvartetul să se regăsească în semifinale, ceea ce ar însemna transformarea Ligii Campionilor în afacere internă, o premieră în istoria competiţiei! După cum, reversul medaliei, o înfruntare Manchester-Liverpool încă din sferturi ar văduvi competiţia de una dintre pretendente. Iar dacă bavarezii de la Bayern evită acum nucile tari, vor începe şi ei să emită pretenţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ai bile, ai zile.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ai bile, ai zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei