Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Direcţia Silvică anunţă că va începe igienizarea la Parcul Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Articolul apărut ieri în cotidianul „Monitorul de Suceava” pare să-i fi sensibilizat pe administratorii parcului Şipote. Conducerea Direcţiei Silvice Suceava a anunţat că va începe în curând acţiuni de igienizare a parcului. O problemă majoră, pentru că nu există nici o rezolvare în acest moment, o reprezintă alunecarea de teren apărută pe versantul unde este amplasată statuia domnitorului Ştefan cel Mare.

 

Directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a mărturisit că ştie în linii mari cum se prezintă situaţia în parcul Şipote. Ciobanu a anunţat că în perioada următoare se va trece la igienizarea şi cosmetizarea zonei.

„Vom marca arborii care trebuie tăiaţi sau care au fost doborâţi ori rupţi de vânt, iar apoi vom scoate masa lemnoasă din pădure. Va urma etapa a doua de igienizare, respectiv strângerea pet-urilor şi celorlalte mizerii aruncate pe alei sau prin pădure”, a precizat directorul Direcţiei Silvice Suceava.

În ceea ce priveşte alunecarea de teren apărută acum aproximativ o lună de zile, Sorin Ciobanu a recunoscut că nu prea are soluţii.

„Din câte îmi dau seama, acolo ar fi necesare lucrări de anvergură, iar pentru a le putea efectua avem nevoie de un plan foarte bine pus la punct. O altă problemă este că acea zonă se află pe suprafaţa de 30 de hectare solicitată de Primăria Suceava şi, dacă terenul nu va mai fi în administrarea noastră, nu vom putea face investiţii”, a spus Sorin Ciobanu.

Acesta a adăugat că va avea o întâlnire cu conducerea Primăriei Suceava pentru a găsi soluţii de stabilizare a versantului atâta timp cât nu este prea târziu.

În afara acestei alunecări de dată mai recentă, Direcţia Silvică Suceava trebuie să acţioneze şi în zona McDonald’s, acolo unde terenul o ia, de asemenea, la vale.

 

Situaţia la zi din parcul Şipote

În acest moment, parcul Şipote arată de parcă nu ar avea administrator. Aleile sunt prin unele locuri doar o amintire, fie au fost acoperite de pământ, fie dalele de beton sunt distruse sau se mişcă ameninţător.

Vântul din ultimele săptămâni a rupt ori a smuls din rădăcini zeci de arbori, care au căzut pe alei şi prin pădure.

Pet-urile şi celelalte mizerii aruncate cu nesimţire de oameni dau un aspect şi mai dezolant zonei.

Pericolele pândesc şi în zona canalizărilor, ale căror capace au dispărut în mâna hoţilor de fier vechi, iar riscul de accidente este sporit.

La toate acestea se adaugă şi alunecările de teren mai vechi sau mai noi, iar parcul Şipote riscă să se transforme dintr-o oază de verdeaţă într-un focar de infecţii şi un peisaj lugubru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Silvică anunţă că va începe igienizarea la Parcul Şipote.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Direcţia Silvică anunţă că va începe igienizarea la Parcul Şipote0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salvati-l pe Stefan trimis de
(18 mar 2009, 13:37:15
Daca statuia lui Stefan cel Mare va disparea mi-e frica ca Suceava nu va mai avea identitate istorica...acea statuie este un simbol al orasului nostru.

Sper ca toate cele scrise in articol sa nu fie doar vorbe in vant si sa se treaca la treaba cat mai repede. si sa avem un parc modernizat unde sa ne putem plimba si de care sa fim mandri.
2.   Subscriu trimis de
(18 mar 2009, 18:27:05
:)
3.   SCIFI trimis de
(18 mar 2009, 18:34:03
SECRET PLAN BRIEFING.Targets: Cartodrom. Zamca. Status: PUBLIC DOMAIN CANNIBALIZATION* PENDING. ****re status projection: TERMINATED.*not the retail industry concept.Next in line: Sipote.Year: 2009 Month: March Day: 18 Hour: 12

In M. de Sv. : �n acest moment, parcul Sipote arata de parca nu ar avea administrator...parcul Sipote risca sa se transforme dintr-o oaza de verdeata �ntr-un focar de infectii si un peisaj lugubru.TIME MACHINE INITIATED... TRAVEL COMPLETED. Year: 2016 Month: March Day: 18 Hour: 12

In M. de Sv. : Astazi, in prezenta oficialitatilor a fost inaugurat cel mai modern si exclusivist cartier al Sucevei, cartierul Sipote. Cetatenii si-au exprimat la unison profunda multumire ca ceea ce a fost timp de ani de zile o pata fetida pe obrazul orasului, a disparut ca prin minune lasand in loc aceasta luminoasa dovada de civilizatie. Si asta doar intr-un an de zile, odata cu inlaturarea acelui vestigiu comunist de trista amintire, statuia...

END SCENARIO.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei