Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Natura 2000

Scutiri de impozite şi plăţi compensatorii pentru terenurile din ariile protejate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pe teritoriul judeţului Suceava sunt nu mai puţin de 17 arii protejate, cuprinse în reţeaua ecologică europeană Natura 2000, care pe lângă frumuseţea lor şi „comorile” naturii, pe care le adăpostesc, reprezintă un uriaş potenţial de dezvoltare pentru comunităţile locale.

De la scutiri de impozite la obţinerea de fonduri pentru gestionarea pădurilor sau a terenurilor agricole, ori pentru cultivarea de produse Bio, proprietarii terenurilor din cadrul ariilor protejate pot avea o mulţime de avantaje.

Acesta a şi fost unul din principalele subiecte abordate în cadrul seminarului de informare „Natura 2000”, găzduit recent de Direcţia Silvică Suceava, la care au fost prezenţi atât reprezentanţii ocoalelor silvice, cât şi cei ai primăriilor sucevene.

Pe lângă prezentarea unora din cele mai importante arii protejate din Suceava, precum Munţii Rarău-Giumalău, Obcina Feredeului, Lacurile Fălticeni, Bistriţa Aurie sau Făgetul Dragomirna, au fost evidenţiate avantajele şi oportunităţile care apar prin programul Natura 2000, al cărui scop este protecţia şi conservarea biodiversităţii (protecţia habitatelor şi a speciilor de animale şi plante de interes comunitar).

 

Subvenţii pentru agricultură şi silvicultură

O arie protejată poate juca un rol important în dezvoltarea socio-economică a comunităţii locale sau regionale, putând fi accesate fonduri speciale pentru gestionarea pădurilor din cadrul siturilor Natura 2000. De asemenea, vânătoarea şi pescuitul sunt permise, cu condiţia să fie păstrat obiectul conservării, ceea ce creează premisele pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Proprietarii de terenuri agricole au de asemenea de câştigat, pentru că le vor fi asigurate venituri permanente pentru administrarea terenurilor, în vreme ce proprietarii de terenuri extravilane situate în cadrul ariilor protejate sunt scutiţi de la plata impozitelor. Plăţile compensatorii pentru proprietarii de pădure sau terenuri agricole sunt asigurate de APIA, în vreme ce fonduri suplimentare pot fi obţinute pentru reconversia terenurilor, în vederea obţinerii de produse Bio.

Proiectul „Natura 2000 / o modalitate necesară de coexistenţă a oamenilor cu natura” a fost organizat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”, în parteneriat cu Asociaţia pentru Conservarea vieţii sălbatice din Călimani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutiri de impozite şi plăţi compensatorii pentru terenurile din ariile protejate.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Scutiri de impozite şi plăţi compensatorii pentru terenurile din ariile protejate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei