Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boicot la şcoală

Refuză să intre la orele unei profesoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nemulţumirile unor elevi legate de prestaţia unui cadru didactic i-au determinat pe aceştia să refuze să mai intre la orele susţinute de acel profesor.

Este vorba despre elevii unei clase a XI-a de la Liceul „Tomşa Vodă” din Solca, care refuză să mai participe la orele de logică ale profesoarei Dana Plevan. Motivul este acela că profesorul îi jigneşte, îi numeşte „animale”, atât pe elevi, cât şi pe părinţii lor, şi îi terorizează la ore.

Ieri, în faţa Liceului „Tomşa Vodă” din Solca, zeci de elevi, dar şi părinţii lor, s-au adunat şi au refuzat să mai facă ore cu profesoara Plevan.

„Suntem total nemulţumiţi. Atitudinea profesoarei este inadmisibilă şi incalificabilă. Vorbeşte urât, nu-şi ţine orele cum trebuie, pune note mici fără motiv. Cerem schimbarea dumneaei de la ore”, a declarat un părinte care şi-a însoţit  copilul la şcoală. Părinţii susţin că şi săptămâna trecută au protestat, iar elevii nu au participat la ora profesoarei Plevan, însă situaţia nu s-a schimbat în nici un fel.

„Am depus săptămâna trecută o reclamaţie la Inspectoratul Şcolar, însă nici de acolo nu am primit nici un răspuns. Mergem iarăşi, să discutăm cu inspectorul general”, a mai spus părintele.

 

IŞJ va demara un control

Situaţia tensionată din şcoală, nemulţumirile elevilor şi ale părinţilor sunt cunoscute şi de dirigintele clasei, precum şi de direcţiunea şcolii.

„Problema este veche, iar cu dumneaei (n.r. - cu profesoara Plevan) nu se poate discuta”, a declarat Radu Creţuleac, dirigintele elevilor. Dirigintele Creţuleac a spus că „profesoara jigneşte elevii, le vorbeşte urât, nu le predă, ci-i pune să conspecteze lecţia din manual, timp în care discută subiecte particulare, fără legătură cu ora dumneaei”. De asemenea, potrivit dirigintelui Creţuleac, profesoara Plevan pune note foarte mici elevilor, fără motive temeinice, şi mai mult, pune în catalog note, deşi elevii sunt absenţi de la oră.

„Nu se poate discuta cu dumneaei. Am încercat şi eu, şi doamna director, şi părinţii. Nu stă la dialog, nu recunoaşte nimic şi susţine că totul este un complot”, a mai spus profesorul Creţuleac.

Dirigintele a mai spus că întreaga problemă va fi discutată în consiliul profesoral al şcolii, şi se va încerca găsirea unei soluţii la această situaţie neplăcută.

În ceea ce priveşte poziţia Inspectoratului Şcolar referitoare la această situaţie, inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a spus că „problema va fi analizată de inspectorul care se ocupă de acea şcoală, şi abia după verificarea celor reclamate se va lua o măsură, dacă situaţia o va impune, şi se va formula un răspuns”.

În cursul zilei de ieri, am încercat să aflăm şi punctul de vedere al profesoarei Dana Plevan, însă, în ciuda eforturilor noastre, aceasta nu a putut fi contactată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refuză să intre la orele unei profesoare.
 Vizualizări articol: 5783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 17 voturi
Refuză să intre la orele unei profesoare4.4517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 11:56:42
Bineinteles ca ISJ-ul se va spala pe maini si de aceasta data.

Poate ar fi mai potrivit ca respectiva profesoara sa fie trimisa la un consult psihiatric si psihologic adevarat (nu cum s-au facut pana acum ) si sa fie eliminata din sistem. Asta este pot si profesorii sa devina asistati social. Problema este ca sunt atat de multi cei care nu ar avea ce cauta in sistem incat eliminarea lor ar crea mari dezechilibre.

De aceea atat ISJ-ul cat si ministerul inchid ochii.

Singurii care pot intr-adevar sa aiba un cuvant aici sunt parintii.

Incet dar sigur, parintii vor invata ca elevii (copiii lor) sunt cei care conteaza in ecuatia invatamantului romanesc.

Acelasi lucru trebuie insa invatat si de catre profesori.

Mai e mult pana departe....
1.1  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 13:22:56
daca iti vede comentariul Gabriela te-ai prapaditlaughing...."Incet dar sigur, parintii vor invata ca elevii (copiii lor) sunt cei care conteaza in ecuatia invatamantului romanesc.

Acelasi lucru trebuie insa invatat si de catre profesori." .....80% din elevii astia nu ar fi promovat pe timpul comunismului....tu nu vezi ca sunt pericol public ?...ieri unul s-a trezit cu doi de i..."salavriile"...ahahahaha
1.2  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 13:32:33
Si astazi te-ai trezit tu,la fel de incoerent ca ieri.:)))
1.3  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 13:42:53
trebuie sa vina "salvariile" pt tine Gabriela, te-am pierdut undeva pe drum
1.4  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 13:47:42
Pe drum circul doar cu masina si eventual am la mine un obiect care face poc,poc....pentru autoaparare.:)))))
1.5  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 13:52:32
de cine iti este frica ??? de individul cu "doi de i"?laughing) faci poc poc la el daca se ia de tine,ai?:))))
1.6  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 13:58:23
Ma deplasez cu masiniile:)))))))))))) proprietate personala.salvariile:))))))))) pline cu d"alde voi.Surpriza,niciodata nu mi-a fost frica de nimic.Am ani buni de tir in spate,asa ca....voi sa va faceti sanatosi..:::)))))
1.7  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:02:47
....Salvariile:))))))))))sunt pline cu d'alde voi.....
1.8  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:04:06
asta e amenintare publica...

de care tir ai in spate ???laughing)) fac si eu ca tine, ma prefac ca nu inteleg...poti fi mai coerenta ?
1.9  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:08:07
Nu este un cuvant romanesclaughing))asa ca n-ai cum sa intelegi.:::))))))Amenintare pubica sunteti voi daca nu va mai "cultivati"nitel....::::))))
1.10  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:12:26
daca provine din fr tir asta nu inseamna ca nu se regaseste in dex-ul ramanesc, deci nu ar fi greu de inteles la ce te-ai referit....vad ca te ataci rau...sa chem salvariile pentru tine?:)))
1.11  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:15:35
Nu ai scris corect.Incorect"te ataci"-corect"ataci".Am inteles bine ca esti intr-o salvare?Daca doresti iti pun o pila.Sincer,simt ca ai nevoie.....

P.S.Iti recomand mai degraba Sf Spiridon Iasi.
1.12  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:19:00
"te ataci"...in sensul ca te enervezi repede...dar tu esti limitata doar la cele 4 viteze de pe "salvariile" tale....ti se potriveste aia cu "ochi de cal"...vezi numai ce vrei tu
1.13  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:26:04
Sa stii ca daca nu-mi explicai sensul,muream in nestiinta..::::::::::))))))))) cinci viteze la ambele masini:))))))),iar viteza a5 a o uzitez destul de des.Vad ce este de vazut, nu neaparat ce vreau eu sa vad.Multe n-as vrea sa observ dar n-am cum sa trec nepasatoare pe langa diverse anomalii.Tind sa cred uneori ca-s doar artefacte dar nu-i asa....
1.14  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:35:16
uite cum singura te dai de gol...vezi numai ce este de vazut,adica ce vrei...pt mine e clar ca ai o problema.imi imaginez o situatie in care unei babute i-ar lua foc casa,iar ea saraca din neputinta ti-ar spune intr-o romana agramata sa o ajuti sa stinga focul. ce ar face Gabriela? ar stinge focul sau ar corecta babuta gramatical? ....si aici ai sa gasesti de cuviinta sa ma corectezi pe mine in loc sa gasesti o solutie la problemele aparute. la vazut probleme suntem buni toti,dar solutii nimic
1.15  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:44:16
Ti-am dat solutii.Una dintre ele este sa mai pui mana pe carte din cand in cand.Pe babuta normal ca as ajuta-o dar nu concep cum persoane care acceseaza internetul pot sa fie atat de agramate.Pe oricine as ajuta intr-o situatie delicata.Ce are prefectura cu.....?

Cat despre copii sunt de-a dreptul oripilata.Nu mai citesc,nu mai merg din cand in cand la o piesa de teatru,la un spectacol de opera,opereta etc.....

P.S.Am incercat sa ne educam copilul si in mare parte am reusit,dar cati copii au parte de parinti responsabili?
1.16  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(18 mar 2009, 14:53:21
aaaa,deci daca vrei poti sa ai si o atitudine buna. felicitari

problema cu acesti copii de care te-ai legat e mult mai grava...nu tine numai de parinti, traim intr-o societate care nu ofera solutii...cat despre spectacole,teatru...opereta nici nu are rost sa vorbim despre ele pt ca asa ceva nu exista. suna frumos ce spui tu, dar ca sa ajungem acolo trebuie sa contribuim toti cei implicati in societate,nu este de ajuns doar responsabilitatea parintilor fata de copii. de cate ori ti s-a intamplat sa vezi un copil aruncand pe jos mizerii ?? de cate ori ai luat atitudine ???
1.17  RE: Au mai fost verificari... trimis de
(19 mar 2009, 08:03:57
De foarte multe ori am luat atitudine.Dar aceasta nu s-a rezumat doar la copii.Din pacate,uneori,maturii fac mult mai multe greseli ......Ce este interesant este faptul ca mai ales maturii in loc sa se corecteze,te apostrofeaza(ca sa ma exprim elegant).Tot la educatie ajungem....Mediul in care a crescut si a fost educat un copil este foarte important.Unii pot sa se autoeduce in timp dar este f greu....fondul trebuie sa fie fff bun.Ne nastem egali,dar in timpul vietii conteaza foarte mult ce cale ne hotaram sa urmam pentru a ne cultiva sufletul.
2.   Profa cu apucaturi de pe vremea lui...... trimis de
(18 mar 2009, 14:24:01
Daca e asa cum se sustine in articol ca pune note mici chiar si cind elevii sint absenti SOLUTIA e una : plingere penala pentru fals. Iar Dna GABRIELA cu lectiile ei cred ca e o suplinitoare cu juma de norma in satul Vascauti.
2.1  RE: Profa cu apucaturi de pe vremea lui...... trimis de
(18 mar 2009, 14:27:25
S-a mai trezit unul.::::))))))Ti s-a luat alcolemia astazi?
3.   GABI a uitat sa faca clasa I si II trimis de
(18 mar 2009, 14:31:57
Desteapt-O.Se scrie -alcoolemia- si nu alcolemia.Cred ca ai terminat la seral cind plingeau curcile de prostie dimineata.
3.1  RE: GABI a uitat sa faca clasa I si II trimis de
(18 mar 2009, 14:34:52
Desteapt-o:))))))))))))))))))) tine agramatule alcolemia:::)))))))))))
3.2  RE: GABI a uitat sa faca clasa I si II trimis de
(18 mar 2009, 14:36:16
....Pentru tine agramatule......

P.S.Ce sa-i faci...gandesc mai repede decat calculatorul....::::))))))))))
3.3  RE: GABI a uitat sa faca clasa I si II trimis de
(18 mar 2009, 14:37:40
vezi Gabriela numai ce vrei tu...te-a prins la furatlaughing))

ALCOOLEMIE, alcoolemii,Din fr. alcool�mie.
4.   GABI las-o balta trimis de
(18 mar 2009, 14:41:01
In desteptaciunea ta cind vorbesti de calculator probabil te gindesti la tigaia unde-ti fierbe creierul ca sa poti scoate doua vorbe trei prostii.
4.1  RE: GABI las-o balta trimis de
(18 mar 2009, 14:45:40
"Desteapt-o":::::))))))))))))),marinal nu marinel::::::::))))))))))))))
5.   GABI esti la pensie? trimis de
(18 mar 2009, 14:50:44
Totusi imi esti simpatica.Te agiti ca o adolescenta in calduri.
5.1  RE: GABI esti la pensie? trimis de
(18 mar 2009, 14:52:06
Nu pot sa spun ca acelasi sentiment de simpatie ma anima si pe mine vis-avis de tine.
6.   Mi-a scapat trimis de
(18 mar 2009, 15:01:43
ce disciplina preda profa aia ?
6.1  RE: Mi-a scapat trimis de
(20 mar 2009, 16:17:00
preda logica:))...
7.   Alta dilema trimis de
(18 mar 2009, 15:07:08
daca profa aia nu e maritata, avem si explicatia.

daca e maritata , nu-i da ala bine big grin
7.1  RE: Alta dilema trimis de
(20 mar 2009, 16:13:55
ca sa te informez profa nu e maritata:)):)):))...sunt una din elevii acelei clase si nu e clasa a Xl a ci a lX a:))...
8.   Mda... trimis de
(18 mar 2009, 15:07:43
cu riscul de a zbura cu totu` de pe forumu asta... Tu, GABRIELA... ia`te de mana cu TEMIDA si mergeti sa cautati o pl..... ca amandoua sunteti extrem de dejtepte... duceti`va`n pl mea... daca ieri tot m-ai facut "unul"... fara sa gandesti deloc... d`oooh... sunt fata d`oooh... NYX... cultura ioc... ce plm sa mai zis...

Plus ca.. fa... de cand "ca cred/ca citesc/ca culeg"... e cacofonie?

Nevasta de pilot, posesoare de arma, profesionista la tir si cunoscatoare a gramaticii limbii romane... chiar n-ai alta treaba?... Serios...?!?!
8.1  RE: Mda... trimis de
(18 mar 2009, 15:21:01
are diplomabig grinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
8.2  RE: Mda... trimis de
(18 mar 2009, 16:17:22
mai RAMS , trece ....timpul , dar tu tot pe ....loc ramaii !!

de cand zici ca ai..."pl" ta ???

ti-ai facut....transplant ??

deci o....tranvestita ??

ca asa pari a...fi si chiar poate...esti pe aici ca sa-ti cauti....parteneri ?

hm....tot ce-i ...posibil .

pacat ca din toata.... viata ta de pana acum ai invatat doar .....scrisul si asta plin de...prostii !!
8.3  RE: Mda... trimis de
(19 mar 2009, 08:18:58
Unde poate sa duca nebunia EGALULUI cu 0 .TEMIDA este una si aceeasi cu GABRIELA...::::)))))))Cand ai doar urme de alcool in cutia craniana poti sa gandesti si asa,pardon ganditul implica mult mai mult.Iti recomand sa incerci sa meditezi la varianta PEDIGREE EGALULE cu 0.
9.   GABI mai scie ceva. trimis de
(18 mar 2009, 15:28:01
Imi place polemica cu tine.Nu ai mai scris nimic pt. ca esti K.O. oricum numai cei ce se iubesc se tachineaza.Mi-ai sugerat o idee grozava:daca tot ma faci alCOOLic am sa beau un vin demidulce ca sa uit de acreala ta.Cu simpatie.
9.1  RE: GABI mai scie ceva. trimis de
(19 mar 2009, 08:33:10
Sunt O.K.Pentru a deveni din K.O.,O.K. ai nevoie de mult studiu si determinare...
10.   GABI vis a vis trimis de
(18 mar 2009, 15:31:41
Am uitat sa-ti spun ca termenul folosit de tine VIS_AVIS nu se scrie asa.Ofer lectii in particular.Astept reactii si propuneri.
10.1  RE: GABI vis a vis trimis de
(19 mar 2009, 08:14:18
Daca te-ar duce mintea ,ai putea sa pricepi ca uneori calculatorul se "urneste"mai greu,adica scrii vis-a-vis si nu-ti ia o liniuta .Este greu,ce sa-i faci.Daca esti cat de cat familiarizat cu aceste lucruri iti dai seama cand este o greseala din nestiinta sau una dezinvolta care depinde de calculator(sau poate nu tastezi destul de apasat ca laptopul sa preia litera,cratima etc).Daca nu recitesti textul atunci cand trimiti mesajul,sau dupa,ramane asa.

P.S.Pentru linistea ta,corect este VIS-A-VIS.
11.   Pt. RAMMS_NYX ... trimis de
(18 mar 2009, 23:21:53
...citind sumarul comentariilor si daca te uiti atent gabriela noastra cea emancipata e una si aceeasi cu temida; -citeste atent ca la un moment dat iti raspunde sub alt pseudonim adica temida si in acelasi stil inconfundabil,deci am impresia ca ii dam de urma si aflam ca ea practic s-o dat de-a dura vreo douazecisi de ani pe la turci,arabi sau naiba mai stie si vine "VIS-AVIS" sa dea lectii de gramatica.Compatimita sa-i fie pomenirea amin.
11.1  RE: Pt. RAMMS_NYX ... trimis de
(19 mar 2009, 07:35:38
AGRAMATULE,vis-a-vis.....Am mai spus faptul ca eu gandesc mai repede decat calculatorul.Dar in golul tau plin cu alcool n-ai cum sa gandesti daramite sa te exprimi in scris.Imi dau seama ce avalansa de gunoi se precipita atunci cand deschizi gura.Cer adminului sa-l baneze pe acest individ care nu are nimic de-a face cu morala...nu mai spun de cea crestina.

P.S.Referitor la ceilalti useri sunt O.K.Spre deosebire de voi,oamenii au si alte preocupari. Cat priveste K.O.ar trebui sa meditati putin,ideea este sa aveti si cu ce.Sincer imi inspirati mila si ma gandeam ca poate se va prinde ceva de voi.Din pacate,doar solutia pedigree ar fi valabila pentru primenirea omenirii.Cat despre TEMIDA ma faci sa rad .Ramai in prostia ta!
11.2  RE: Pt. RAMMS_NYX ... trimis de
(19 mar 2009, 07:46:55
Cred ca trebuie sa explic mai pe intelesul vostru ce am vrut sa spun....Eu sunt O.K.

Din postura de K.O.v-ati putea ridica,doar unii dintre voi,dar asta inseamna munca multa si determinare....
12.   Curiozitate trimis de
(18 mar 2009, 23:52:18
voi astia toti , aveti diplome ? big grinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

faceti comentarii la subiect , nu aduceti acuzatii care si cine e mai destept. daca atat stiti , pai sunteti TOTI o apa si-un pamant.
12.1  RE: Curiozitate trimis de
(19 mar 2009, 07:54:02
Welcome in the middle of our!:)
12.2  RE: Curiozitate trimis de
(19 mar 2009, 07:56:22
I see that you like to stay with us....:::)))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei