Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Descentralizare

Sănătatea şi agricultura trec în subordinea CJ Suceava din 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Descentralizarea la nivelul celor mai multe instituţii ale statului ar putea să fie realizată, cel mai probabil, abia în 2010. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedinte PD-L, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că pentru acest an bugetul a fost construit pe baza structurilor existente, deci nu se poate pune problema descentralizării decât cel mult în învăţământ, pentru anul şcolar 2009-2010.

Totodată, Flutur a explicat că, din punctul lui de vedere, descentralizarea nu va însemna „o nouă centralizare la nivelul unui judeţ, ci trebuie să meargă până la autorităţile locale”.

„Nu dorim să mutăm o centralizare de la Bucureşti la un alt etaj la Suceava. Trebuie să meargă până la primari, asta este firesc, dar sunt şi unele organisme care trebuie să funcţioneze la nivel judeţean. În domeniul sănătăţii, spitalele judeţene vor trece cu totul în subordinea consiliilor judeţene. La agricultură, camerele agricole trec la primării, iar federaţia camerelor agricole trebuie să aibă reprezentare la nivel de judeţ, la consiliul judeţean. Poliţia, în special paza, ordinea şi circulaţia vor trebui să deservească comunităţile locale. Nu sunt amator de a achiziţiona foarte multe instituţii, dar dacă ai o reprezentare zonală sau judeţeană, atunci da. În rest, totul trece la primării, cu tot cu bani”, a afirmat preşedintele Flutur.

 

Consiliile judeţene şi primăriile vor avea doar departamente de coordonare

Flutur a precizat că gestionarea structurilor care vor fi preluate de administraţiile judeţene şi locale va fi făcută tot de specialişti, arătând că nu face „un spital paralel în Consiliul Judeţean”.

„La noi va fi un serviciu sau cineva care va coordona la nivel de proiecte, de programe, dar instituţiile au personal propriu. Finanţarea se va face prin noi. Nu poţi să dai doar obligaţiile la consilii judeţene şi primării, trebuie să dai şi sursa de finanţare”, a spus Gheorghe Flutur.

Concentrat, descentralizarea este un proces complex, care trebuie început acum şi va însemna, în sinteză, că un şef de instituţie nu va mai sta să strângă  facturi şi să meargă la Bucureşti, la ministerul de resort, pentru decontare, ci va avea autonomia să gestioneze pe plan local sau judeţean unitatea la care este director sau inspector şef.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sănătatea şi agricultura trec în subordinea CJ Suceava din 2010.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sănătatea şi agricultura trec în subordinea CJ Suceava din 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei