Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Sănătate controlează programul naţional de endoprotezare

Miercuri, 18 Martie 2009 (17:14:46)
Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor face o anchetă comună la programul naţional de endoprotezare, după ce un medic bucureştean a fost reclamat că a cerut bani pentru efectuarea unei intervenţii de protezare.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Ministerului Sănătăţii, ministrul Ion Bazac "a luat act cu îngrijorare" de modul în care un cadru medical care efectua serviciul de gardă într-un spital de ortopedie din Capitală a considerat că trebuie să ceară bani pentru realizarea unei operaţii de protezare.

"Este regretabil că încă mai există în unele unităţi sanitare cadre medicale care au un comportament imoral, ilegal şi lipsit de profesionalism. Reamintesc că, în România, toţi cetăţenii asiguraţi beneficiază de proteze, gratuit, din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate. Pacienţii trebuie să ştie că, din moment ce ei contribuie la constituirea Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate, au dreptul la intervenţii chirurgicale de protezare fără a mai achita alte sume de bani. În acest context, am dispus înfiinţarea unei Comisii care până vineri, 27 martie, trebuie să îmi prezinte o situaţie exactă a sistemului de endoprotezare", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Mai mult, tot în 27 martie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro) va fi activat un link pe care să îl poată accesa toţi cetăţenii pentru a afla informaţii la zi referitoare la stocul de proteze şi la centrele în care se realizează protezarea, a precizat sursa citată.

De asemenea, pacienţii sunt rugaţi să sesizeze la linia gratuită TelVerde 0800 800 885 sau la adresa de mail cetedoare@ms.ro situaţiile în care li se solicită sume de bani pentru servicii la care au dreptul să beneficieze gratuit.

În Romania, există 57 de centre în care se realizează implantarea de proteze pe diferite tipuri - şold, genunchi şi 47 în care se realizează înlocuirea protezei primare.

Anul trecut au fost realizate 11.550 de endoproteze şi de implanturi segmentare de coloană, în valoare de 33,2 milioane de lei.

Pentru anul 2009, programul de endoprotezare are un buget de 33,2 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Sănătate controlează programul naţional de endoprotezare.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Sănătate controlează programul naţional de endoprotezare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei