Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2009 - Anul XIV, nr. 52 (4038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miron Mitrea, trimis în judecată în dosarul privind obţinerea de foloase pentru casa mamei sale

Joi, 5 Martie 2009 (16:59:04)
Senatorul Mitron Mitrea a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul privind obţinerea de foloase pentru o locuinţă a mamei sale, din comuna ilfoveană Voluntari.

Dosarul a fost trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În aprilie anul trecut, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru declanşarea urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea, pe atunci deputat, vizat într-un dosar de corupţie.

"În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială, republicată şi având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Camera Deputaţilor pentru a cere urmărirea penală faţă de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în perioada iunie 2003 – decembrie 2004), în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, instrumentate în dosarul numărul 49/P/2006", arăta DNA.

Cercetările efectuate au relevat că, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea a pretins şi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de peste 5,2 miliarde de lei vechi, constând în contravaloarea unor lucrări de construcţii executate de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la imobilul din Pipera, Strada Erou Iancu Nicolae nr. 37 D, comuna Voluntari, judeţul Ilfov, proprietate a mamei demnitarului.

Procurorii DNA susţin că, în schimbul acestor foloase, Mitrea şi-a folosit autoritatea şi prerogativele ca ministru al Transporturilor pentru a o numi pe Irina Jianu în funcţia de inspector şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi ulterior pentru a o promova şi menţine la aceeaşi instituţie în funcţia de inspector general de stat.

Camera Deputaţilor a respins, în 13 august 2008, solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea.

Social-democratul Miron Mitrea şi-a anunţat, la începutul lunii septembrie 2008 în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din acest for, motivând că recurge la acest gest pentru a nu i se mai spune că se ascunde în spatele imunităţii.

Între timp, Mitrea a fost ales senator după alegerile legislative din noiembrie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Mitrea, trimis în judecată în dosarul privind obţinerea de foloase pentru casa mamei sale.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miron Mitrea, trimis în judecată în dosarul privind obţinerea de foloase pentru casa mamei sale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei