Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2009 - Anul XIV, nr. 52 (4038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Razie

Zeci de amenzi pentru comerţ ilegal, după un control în Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O adevărată armată de poliţişti a fost mobilizată în zorii zilei de marţi în Bazarul municipiului Suceava, în cadrul unei ample acţiuni de control care a dus la aplicarea a zeci de amenzi pentru diferite tipuri de comerţ ilegal şi la confiscarea unor importante cantităţi de mărfuri.

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la Serviciul de Investigaţii Criminale, specialişti de la compartimentul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, „mascaţi” de la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă, agenţi de la poliţia rutieră şi comisari ai Gărzii Financiare Suceava au descins în incinta pieţei, dar şi în împrejurimi în jurul orei 4.30, acţionând, funcţie de atribuţiile pe care le au, pentru combaterea evaziunii fiscale, a actelor de comerţ ilicit, preîntâmpinarea unor furturi ori pentru depistarea de arme sau materiale explozive scoase la vânzare.

Controlul, desfăşurat în două etape, de la 4.30 la 8.00 şi de la 11.00 la 14.00, a dus la aplicarea unui număr total de 58 de amenzi, în valoare de 64.080 de lei.

Dintre acestea, 38 au fost aplicate pentru acte de comerţ ilicit, bazariştii având pe tarabă marfă pentru care nu aveau documente de provenienţă. Celelalte amenzi au vizat nereguli în contabilitate (în număr de 7), lipsa aparatelor de marcat fiscale (6), abateri de la legislaţia rutieră etc.

 

Alcool, ţigări, haine şi ceasuri, printre mărfurile confiscate

„Au fost verificate 18 societăţi comerciale, 30 de asociaţii familiale şi 35 de persoane fizice autorizate. De la persoanele suspectate de comerţ ilegal au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 22.160 de lei, constând în băuturi alcoolice, ţigări, precum şi mărfuri industriale, articole de îmbrăcăminte, mărfuri textile sau ceasuri de mână”, a declarat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În afara amenzilor, poliţiştii au mai întocmit un dosar penal, la legea 86/2006, privind Codul Vamal al României, în timp ce comisarii Gărzii Financiare au suspendat activitatea a trei agenţi economici, din cauza neregulilor grave de la casele electronice de marcat fiscalizate.

Cele mai mari cantităţi de marfă au fost confiscate de la doi comercianţi de haine. Dumitru C., în vârstă de 42 de ani, şi Gheorghe O., în vârstă de 55 de ani, ambii din municipiul Suceava, au rămas fără cămăşi, haine de iarnă şi geci în valoare de 3.000 de lei, pentru care nu aveau documente de provenienţă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de amenzi pentru comerţ ilegal, după un control în Bazar.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Zeci de amenzi pentru comerţ ilegal, după un control în Bazar3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 5 mar 2009, 13:35:49
ahhh ce-mi place, de vreo 2-3 zile citesc in MdeSV numai articole de genul, sper sa o tina tot asa, au inceput bine...Felicitari organelor abilitate
2.   Zaraza trimis de
( 5 mar 2009, 16:43:52
de dulce nu ati place nimic?ma antreb dac nu era bazarul ce faceau militienii au ajuns mai rau ca pe timpul comunistilor acum merg cu mascatii dupa ei se tem sa nu o ia pe cocoasa traiesti an alata lume zaraza an vii tor cred
2.1  RE: Zaraza trimis de
( 6 mar 2009, 06:46:02
Doamne Doamne...

toti analfabetii pot comenta acum... invata sa scrii bai pepe bai si dupa aia fa-ne sa ne pierdem timpul citind aberatiile tale. auzi la el, desteptul, "ati place", "an viitor cred".

zicea cineva ca nu-i o rusine sa fii prost, e o rusine sa ramai asa!!!
3.   Catre militieni trimis de
( 5 mar 2009, 16:45:46
le recomand si alte centre comerciale nu numai bazar mai sunt da de acolo pleaca cu coada antre picioare daca merg?
4.   Pt pepe73 trimis de
( 5 mar 2009, 17:33:43
Uite cum e treaba, daca tu crezi ca bazarul e cel care a scos suceava din foame te inseli,ghici cine s-a imbogatit de pe urma vanzarilor fara documente de provenienta? sa nu crezi ca daca omul cumpara ceva de la ei se numeste ca a facut o afacere,din contra,multe produse sunt contrafacute si de proasta calitate, asta nu inseamna ca ii opreste cineva sa faca comert, sa faca frate dar sa plateasca la stat, nu e corect ca unu sa se imbogateasca pe spinarea statului, iar altul sa munceasca o viata, sa plateasca taxe si sa fie luat si de prost. eu am incercat sa fiu obiectiv, situatia cu controalele vad ca a devenit o obisnuinta a oamenilor legii, asta inseamna ca au icneput sa se miste lucrurile. nu trebuie sa ne deranjeze lucrurile normale.apoi pune-te in locul celor care fac controale, nu e normal sa mearga cu mascatii ??de unde stii tu ca un bazarist nu sare sa-i dea in cap ? Si da, imi place sa vad realitatea si sa visez la un viitor mai bun pentru toti, ca sa imi fie si mie bine.PEACE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei