Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2009 - Anul XIV, nr. 52 (4038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Principalul obiectiv al perioadei următoare este repornirea creditării economiei reale

Joi, 5 Martie 2009 (16:55:36)
Preşedintele PSD Mircea Geoană, a declarat, joi, la Piteşti, că unul dintre obiectivele pentru ieşirea din criză este repornirea creditării economiei reale româneşti, iar această acţiune se poate baza pe o responsabilizare a sistemului bancar din România.

"Apelul meu de aici de la Piteşti este încă o dată pentru un răspuns mai curajos din partea Guvernului României la problemele crizei, bazat pe solidaritate şi bazat, de ce nu, pe o responzabilizarea sectorului bancar din România, care trebuie să înţeleagă că este extrem de simplu să faci profituri mari atunci când vremea este bună şi să te îndrepţi către statul român atunci când vremea este mai puţin bună", a declarat liderul PSD.

Geoană a mai spus că "principalul obiectiv al perioadei următoare este repornirea creditării economiei reale".

"S-au dat ceva resurse pentru CEC şi Eximbank, da, sunt ceva resurse pentru IMM uri, dar din punctul de vedere al răspunsului la nevoia de creditare a economiei reale acest răspuns întârzie şi am senzaţia că suntem împinşi spre un acord cu Fondul Monetar, fără să avem o garanţie a faptului că cei care sunt interesaţi în acoperirea acestei responsabilităţi cu statul român au un plan credibil şi real pentru repornirea creditării economiei româneşti reale", a mai spus Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentanţii principalelor bănci din România, că rămâne la concluzia pe care a enunţat-o şi în trecut, potrivit căreia sistemul bancar românesc este solid, capabil să finanţeze în continuare economia românească şi că problema sistemului bancar este reţinerea la credite a companiilor şi persoanelor fizice.

Băsescu a spus că, dincolo de prudenţa justificată generată de mediatizarea crizei, el ar încuraja populaţia să apeleze la sistemul bancar pentru credite, menţionând că probabil, pe fondul unei creşteri a acestor cereri se va face o ajustare a dobânzilor.

Băsescu a avertizat că statul ar putea acţiona pentru ca cei care în mod deliberat nu îşi rambursează creditele, să fie stimulaţi să o facă, pentru a proteja sistemul bancar din România.

Băsescu a declarat că se pare că foarte mulţi cred că dacă este criză, îşi pot permite să nu ramburseze creditele.

"Apelul extrem de serios este ca cei care nu au probleme de rambursare să o facă (să-şi ramburseze creditele la timp – n.r.) şi să o facă în timp util, pentru că, exact pentru a proteja sistemul bancar, vom analiza posibilitatea acţiunii statului pentru ca cei deliberat nu îşi rambursează creditele să fie stimulaţi să o facă (să ramburseze creditele – n.r.)", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Principalul obiectiv al perioadei următoare este repornirea creditării economiei reale.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Principalul obiectiv al perioadei următoare este repornirea creditării economiei reale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei