Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2009 - Anul XIV, nr. 52 (4038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agăţat

Titi Petrea, urmărit penal pentru trafic de influenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Acuzat de inginerii funciare cu terenurile de la Metro, dar şi de alte afaceri dubioase în domeniul tranzacţiilor cu terenuri, fostul director al Oficiului Judeţean pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Suceava, Titi Petrea, a căzut într-o altă cauză. Este vorba de un teren pe care l-a cerut unui cetăţean în schimbul intervenţiei sale pentru retrocedarea unei alte suprafeţe de teren.

Aflat în faza finală la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, dosarul care-l priveşte pe Titi Petrea a fost înregistrat anul trecut.
Totul a plecat de la o sesizare făcută chiar de persoana care trebuia ajutată de fostul şef al OJCPI Suceava.
Mai exact, omul a reclamat că în cursul anului 2002, Titi Petrea i-a cerut un teren pentru a-şi construi o casă de vacanţă în zona de munte a judeţului Suceava. În schimbul acestui teren, şeful de atunci al Oficiului de Cadastru se angaja să facă demersuri şi să intervină la persoanele care trebuiau să avizeze retrocedarea către persoana în cauză a unei alte suprafeţe de teren, atât pădure, cât şi teren agricol.
Pentru că nu a rezolvat problema retrocedării, Titi Petrea a returnat în cele din urmă terenul primit. Acest lucru se întâmpla după ce Titi Petrea a pierdut funcţia de director al OJCPI Suceava.
Cercetările efectuate de procurorii anticorupţie împotriva lui Titi Petrea vizează infracţiunea de trafic de influenţă, fapta fiind săvârşită în perioada în care ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii a statului.

Dosarul Metro, în lucru la Bucureşti
Un alt dosar în care Titi Petrea este bănuit că a avut implicaţii majore este cel care vizează terenurile din zona Metro. Plimbat pe la mai multe Parchete, dosarul a ajuns acum la structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Dosarul vizează mai multe persoane care au deţinut funcţii de conducere în instituţiile statului în perioada 2000-2004.
În afara lui Titi Petrea, printre cei care fac obiectul cercetărilor se numără fostul prefect de Suceava, Ion Cuşnir, fostul director al Direcţiei Agricole, Atanasă Nistor, Georgeta Dalia Chihaia, angajată a Oficiului Judeţean de Cadastru.
Procurorii urmează să stabilească modul în care au fost trecute din domeniul public în cel privat al statului şi apoi distribuite unor cetăţeni care deţineau acţiuni la Staţiunea de Cercetări Agricole Suceava 86,9 hectare de teren situate la ieşirea spre Fălticeni, loc unde ulterior a fost construit hipermarketul Metro.

Afaceri dubioase cu terenuri şi la Rădăuţi
Dosarul Metro nu este singurul în care Titi Petrea a fost cercetat penal. O altă cauză vizează arendarea către o firmă privată a unei suprafeţe de 125 de hectare, teren care fusese în administrarea Hergheliei Rădăuţi.
Acuzaţiile se refereau la faptul că fostul şef de la Cadastru nu a respectat prevederile OUG 139 din 17 octombrie 2002. Prin acest act normativ s-a dispus desfiinţarea SN Cai de rasă SA Bucureşti şi trecerea întregului patrimoniu la Regia Naţională a Pădurilor. Astfel, suprafaţa de 771 de hectare care aparţinea Hergheliei Rădăuţi a trecut în administrarea RNP. Ulterior emiterii acestei ordonanţe, ADS Suceava a preluat suprafaţa de 125 de hectare din exploatarea Hergheliei Rădăuţi şi a arendat-o unei societăţi comerciale din Cacica.

Săptămâna trecută a devenit consilier judeţean
Titi Petrea este acum consilier judeţean. El a fost validat în funcţie săptămâna trecută, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, după ce Corneliu Popovici, colegul său din PSD, a fost numit secretar de stat în Ministerul Turismului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titi Petrea, urmărit penal pentru trafic de influenţă.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Titi Petrea, urmărit penal pentru trafic de influenţă5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
( 5 mar 2009, 13:07:16
Hotul hotilor , ce a facut asta nustiu daca a mai facut cineva ! a intocmit planuri false de si-au spart capetele unii oameni prin instanta , se judeca din cauza falsurilor facute de acest excroc de ani de zile .

Cazul lui Bolboaca Ghe din Arbore , cand la dat penal a venit cu un popa la el acasa ca sa-l ierte . A fost trimis in judecata si in final Titi Petrea a recunoscut fapta iar oamenii au putut atunci anula actele false emise de acesta .

Sa raspunda pentru ce a facut , asa-i trebuie , sa dea inapoi tot ce a luat pentru falsurile facute
2.   Nesimtire trimis de
( 5 mar 2009, 14:20:57
pe noi, oamenii de rind, ne deranjeaza grozav nesimtirea acestor indivizi imbogatiti peste noapte, plini de dosare penale, anchetati, eliberati din functii si care stau un timp ascunsi apoi cind apar din nou, intru in forta, direct in posturi cheie.. Auzi, consilier judetean. RUSINE dlui Titi Petrea. RUSINE!!!!!!!!!.........
3.   Vai de noi trimis de
( 5 mar 2009, 17:14:03
ce hot... ce hot! cat a furat. si la cata avere are, una din fete are garsoniera gratuita de la stat.
4.   IMPLICAREA FOSTULUI VICE DE LA MOARA trimis de
( 5 mar 2009, 18:22:26
SURSE DIN COM.MOARA SPUN CA IN ASTFEL DE TRANZACTII ESTE IMPLICAT SI FOSTUL VICEPRIMAR ACTUAL CONSILIER A PRIMARULUI COM.MOARA (FRATE CU NECULAI BARBA) IMPREUNA CU DL TITI PETREA.

ASTFEL NOI SUCEVENII NE PUTEM DA SEAMA PE CINE AM ALES IN NECUNOSTINTA DE CAUZA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei