Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Turismului: Fără tichetele de vacanţă, turismul românesc ar fi scăzut cu 15-20% în 2009

Miercuri, 25 Februarie 2009 (13:47:01)
Circulaţia turistică din România ar fi scăzut cu 15-20% în anul 2009, pe fodul crizie economice mondiale, dacă nu s-ar fi introdus tichetele de vacanţă, se arată în nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă prin care au fost aprobate tichetele de vacanţă, elaborată de Ministerul Turismului.

"În cazul în care nu se va adopta în regim de urgenţă proiectul de act normativ, se apreciază că circulaţia turistică în România va scădea cu circa 15-20% în cursul anului 2009, ca urmare a efectelor crizei financiare şi a scăderii bugetelor de călătorie, iar călătoriile şi vacanţele scurte, precum şi vacanţele în scop de tratament, se vor orienta cu precădere spre ţările vecine, în special Ungaria şi Bulgaria", se arată în nota de fundamentare.

Potrivit Ministerului Turismului, din cauza efectelor crizei economice, bugetele de călătorie vor scădea în acest an şi "este probabilă o creştere a preţurilor la biletele de avion", ceea ce va genera creşteri de preţuri în cazul călătoriilor pentru destinaţiile externe.

În actul normativ se mai arată că introducerea tichetelor de vacanţă este o măsură urgentă şi datorită faptului că o mare parte din vacanţele în pensiunile turistice şi unităţile hoteliere mici sunt nefiscalizate, iar sistemul tichetelor prevede ca orice plată către unităţile prestatoare se va face doar prin intermediul societăţilor bancare. Aceasta va impilca fiscalizarea unui "mare număr" de vacanţe care, în prezent, nu contribuie la bugetul de stat.

Potrvit sursei citate, un număr mare de unităţi hoteliere nu sunt autorizate de către Ministerul Turismului şi nu pot fi controlate din punct de vedere al fiscal şi al respectării standardelor de calitate.

"Tichetele de vacanţă pot fi acceptate numai de operatori economici autorizaţi, ceea ce îi va determina pe aceştia să îşi solicite autorizarea, pentru a intra în sistem", se mai arată în nota de fundamentare.

Tichetele de vacanţă, introduse de Guvern începând cu acest an, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată la jumătatea lunii februarie, pot fi acordate doar de către angajatorii care în anul fiscal anterior au obţinut profit.

Tichetele de vacanţă vor avea o valoare stabilită în limita a şase salarii minime brute pe economie. Câştigul minim pe economie este în prezent de 600 de lei.

Ele vor putea fi acordate de către angajatori în limita bugetului, pentru persoane încadrate cu contract individual de muncă. Tichetele vor fi acordate sub forma unui bon nominal, prin intermediul unităţilor emitente avizate de Ministerul Finanţelor, şi vor putea fi folosite doar de către persoanele ale căror nume sunt înscrise pe bilet.

Tichetele de vacanţă sunt bilete de valoare, cu valori nominale cuprinse între 10 şi 50 lei, integral suportate de către angajator, şi se pot folosi doar pentru achiziţionarea de pachete de servicii turistice în unităţile turistice avizate de Ministerul Turismului. Tichetele au termen de valabilitate de un an de la data emiterii, iar contravaloarea acestora nu se ia în calcul la stabilirea venitului salarial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Turismului: Fără tichetele de vacanţă, turismul românesc ar fi scăzut cu 15-20% în 2009.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Turismului: Fără tichetele de vacanţă, turismul românesc ar fi scăzut cu 15-20% în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei