Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voiculescu: Previziunea mea e că într-un an criza va lua sfârşit, nu avem nevoie de împrumuturi

Miercuri, 25 Februarie 2009 (16:02:48)
Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a declarat miercuri, în cadrul unei dezbateri că, în opinia sa, criza economică din România nu va dura mai mult de un an şi că România poate depăşi această criză fără a contracta împrumuturi externe.

Voiculescu a precizat că opinia sa are la bază faptul că "marea finanţă mondială îşi va fi rezolvat problemele date de determinarea sub presiune a unor fuziuni, astfel încheindu-se criza".

"Previziunea mea că într-un an, un an şi jumătate, criza va lua sfârşit, se bazează pe problema pe care o are marea finanţă mondială. Totul este controlat de o mare finanţă mondială care este compusă din câteva sute de oameni, pe glob, care controlează marile schimbări din lumea modernă. Toată această criză este produsul unei gândiri, iar cei care au gândit-o o vor rezolva în momentul în care pentru ei vor fi rezolvate probleme precum comasarea sau determinarea sub presiune a unor fuziuni care să corespundă realităţilor naţionale şi internaţionale", a afirmat Voiculescu.

El a adăugat că problema României nu este criza, ci "anarhia" în care se regăseşte.

El şi-a argumentat afirmaţia făcând trimitere la faptul că bugetul de stat a fost aprobat de către Parlament, vineri, iar sâmbătă, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, afirma într-o emisiune televizată că s-a gândit deja la o rectificare a bugetului.

Voiculescu a mai arătat că România, în opinia sa, nu are nevoie de împrumuturi externe întrucât deţine resursele necesare pentru a depăşi criza fără a accesa astfel de împrumuturi.

Voiculescu a arătat că în circa 2 săptămâni va încerca să prezinte un program cu măsurile pe care Guvernul Emil Boc trebuie să le adopte, astfel încât România să depăşească criza fără a contracta împrumuturi externe.

"Vom încerca, şi am vorbit şi cu domnul Mircea Geoană, să dăm greutate politică programului pe care îl avem. Probabil că în două săptămâni vom veni cu un program pragmatic, pe puncte", a spus Voiculescu.

El a spus că unul dintre punctele acestui program priveşte concesionarea Deltei Dunării pe o perioadă limitată de timp, în condiţii avantajoase pentru România, plata acestei concesionări urmând a fi de 300.000.000 de euro în momentul semnării contractului.

Conducerile PSD şi PC au stabilit, în şedinţa de miercuri, iniţierea dezbaterilor pentru ceea ce liderul PSD, Mircea Geoană, a numit "un plan anticriză doi", în care să fie angrenaţi cei mai buni specialişti ai celor două formaţiuni, pentru conturarea "unui răspuns anticriză, pe măsura provocărilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voiculescu: Previziunea mea e că într-un an criza va lua sfârşit, nu avem nevoie de împrumuturi.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voiculescu: Previziunea mea e că într-un an criza va lua sfârşit, nu avem nevoie de împrumuturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei