Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul este în discuţii avansate cu BNR pentru finanţarea deficitului de cont curent

Miercuri, 25 Februarie 2009 (13:48:24)
Guvernul este în discuţii avansate cu Banca Naţională a României şi alte structuri privind finanţarea deficitului de cont curent şi a discutat cu cele mai importante bănci din ţară pentru a debloca procesul de creditare, o problemă insuficient reglementată, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

"Avem discuţii avansate atât cu BNR, cât şi cu alte stucturi pentru finanţarea deficitului atât public, cât şi cel privat din cadrul deficitului de cont curent, astfel încât economia românească să treacă cu cât mai puţine costuri negative prin această perioadă de criză, tocmai pentru a pune punctul nevralgic pe ceea ce înseamnă astăzi deblocarea creditării. Dacă bugetul a fost realizat şi investiţiile au fost consacrate prin buget, rămâne această problemă a creditării, încă o problemă insuficient reglementată în momentul de faţă", a spus Boc.

El a reluat ideea prezentată săptămâna trecută, conform căreia Guvernul doreşte ca băncile străine din România să beneficieze în continuare de linii de finanţare din partea companiilor-mamă.

"În privinţa creditării am avut deja discuţii cu cele mai importante bănci care au filiale în România, pentru a menţine liniile de finanţare. Este o cerinţă fundamentală ca acele linii de finanţare pe care le-au avut în anii trecuţi băncile-mamă din alte ţări şi care au o implicare puternică în România să fie menţinute. Sper ca acest lucru se va întâmpla", a afirmat premierul.

El a arătat că Guvernul trebute să îşi coreleze politicile fiscale cu cele monetare ale BNR, arătând că în Statele Unite au apărut dezechilibre din cauza a ignorării politicii monetare şi "intruziunii" executivului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul este în discuţii avansate cu BNR pentru finanţarea deficitului de cont curent.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul este în discuţii avansate cu BNR pentru finanţarea deficitului de cont curent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei