Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de apărare din Cameră: Poliţiştii cercetaţi penal, obligaţi să informeze în scris unitatea

Miercuri, 25 Februarie 2009 (13:43:15)
Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, modificarea Statutului poliţistului în sensul ca poliţiştii care sunt invinuiţi sau sunt cercetaţi penal să fie obligaţi să informeze în scris acest lucru la unitatea din care fac parte, pentu a se evita pe viitor cazurile gen Preda.

Deputatul PSD Georgian Pop a precizat că, prin această modificare a statulului poliţistului, nu vor mai avea loc situaţii precum cea a lui Eugen Preda, care a mai fost arestat în 2007, iar şefii lui ierarhici nu stiau nimic.

Preşedintele comisiei de apărare Costică Canacheu a declarat că Statutul poliţistului a fost modificat astfel, pentru a se corecta un "deficit".

Canacheu a mai spus că o altă modificare a Statului poliţistului aprobată de comisie se referă la asigurarea asistenţei juridice poliţiştilor care, în timpul exercitării misiunilor lor, cu respectarea prevederilor legale, produc prejudicii persoanelor fizice sau juridice care îi acţionează în judecată.

Astfel, dacă se constată că poliţistul respectiv a încălcat legea, atunci aceasta va trebui să-şi plătească singur asistenţa juridică.

O altă modificare a statutului poliţistului este aceea că poliţiştii pot fi puşi la dispoziţia unităţii din care fac parte, pe o perioadă de cel mult 6 luni, timp în care aceştia vor primi drepturile băneşti, dar fără indemnizaţia de conducere, dacă este vorba de cadre de conducere, a arătat Canacheu.

Poliţiştii care sunt suspendaţi pe o perioadă pentru a fi lider de sindicat, acest timp va fi considerat vechime în muncă.

Comisia de apărare a aprobat, în acest sens, modificările la Statutul Poliţistului propuse prin ordonanţa de urgenţă 153/2008, emisă de Guvernul Tăriceanu.

Ordonanţa urmează să fie supusă aprobării plenului Camerei deputaţilor, care este prima Cameră sesizată.

Patru bărbaţi, între care liderul unui clan interlop, Eugen Preda, au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală după ce ar fi provocat un scandal într-un mall bucureştean, a declarat, sâmbătă seară, agenţiei MEDIAFAX, comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Eugen Preda, implicat în bătaia de sîmbătă seară, de la Mall-ul Plaza România, şi-a dat demisia din funcţia de subofiţer angajat la Clubul Sportiv Dinamo Braşov, subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor, a declarat luni Constantin Luca, comandantul clubului Dinamo Braşov.

Eugen Preda a fost angajat timp de şase ani în funcţia de subofiţer la Clubul Sportiv Dinamo Braşov, subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, luni, că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la Mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului şi agent de poliţie.

"Persoana respectivă - care figura ca sportiv şi avea şi statut de angajat în cadrul ministerului, nu a funcţionat ca poliţist şi nu trebuiua să funcţioneze ca poliţist, pentru că regulile de funcţionare ca poliţist sunt cu totul altele - a fost demisă", a precizat Nica, la finalul şedinţei BPCC a coaliţiei.

El a adăugat că a dispus Corpului de control al ministrului de Interne să facă o anchetă la nivelul clubului Dinamo Braşov, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoană care nu era cunoscută ca având un comportament ireproşabil să beneficieze de anumite facuilităţi, inclusiv pe linie sportivă.

Judecătoria Sectorului 6 a decis, luni, punerea în libertate a lui Eugen Preda, în legătură cu incidentul de la mall Plaza România, instanţa respingând cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de apărare din Cameră: Poliţiştii cercetaţi penal, obligaţi să informeze în scris unitatea.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de apărare din Cameră: Poliţiştii cercetaţi penal, obligaţi să informeze în scris unitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei