Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

1 martie – 30 aprilie

Campanie pentru combaterea cerşetoriei în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Suceava, prin Serviciul minori repatriaţi, delicvenţă juvenilă şi trafic de persoane, va derula, în perioada 1 martie – 30 aprilie, o campanie pentru combatere a cerşetoriei şi exploatării muncii copilului, denumită sugestiv: „Cerşetoria infantilă - încotro?”.

Scopul campaniei îl constituie prevenirea şi diminuarea fenomenului cerşetoriei. „Măsurile care se vor lua în cadrul acestei campanii vizează combaterea cerşetoriei agresive, a cerşetoriei organizate, precum şi a cerşetoriei infantile. Această campanie va fi derulată cu sprijinul primăriilor din localităţile judeţului Suceava cu situaţii de risc în această problemă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Serviciul de combatere a traficului de persoane, Organizaţia <Salvaţi copiii> – filiala Suceava şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava”, a declarat purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa.

Ieri, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, s-au întâlnit reprezentanţi ai instituţiilor implicate în această campanie.

Iniţiatorii campaniei speră ca prin acţiunile pe care le vor desfăşura pe parcursul a două luni de zile (distribuirea de materiale informative, monitorizarea zonelor cu risc pentru copiii cerşetori, identificarea micilor cerşetori şi a familiilor acestora) numărul cerşetorilor din judeţul Suceava să scadă cu cel puţin 30%.

 

Cerşetorie încurajată de societate

Minorii constrânşi să cerşească vor fi plasaţi în centre de plasament, iar abuzatorii vor fi deferiţi organelor de cercetare penală.

Alexandru Pop, şef Serviciu Minori Repatriaţi, Delicvenţă Juvenilă şi Trafic de Persoane, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că oferindu-le bani copiilor care cerşesc, „îi menţinem de fapt în aceeaşi stare de degradare socială şi morală, care le afectează dramatic copilăria şi, prin abandonul şcolar, le limitează şansele la o viaţă decentă. Prin această campanie, vrem să sensibilizăm opinia publică cu privire la acest fenomen al cerşetoriei”.

„După ce vor fi identificaţi minorii cerşetori, vom face o evaluare socio-familială în scopul oferirii de servicii de specialitate, precum consiliere psihologică şi consiliere juridică, (pentru a  îndrepta comportamentului antisocial), sprijin material ocazional, sprijin pentru readaptare familială şi socială, prevenirea abandonului şcolar şi reintegrare şcolară”, a mai spus Pop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie pentru combaterea cerşetoriei în Suceava.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Campanie pentru combaterea cerşetoriei în Suceava3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei