Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol pentru sănătate

Carne neverificată sanitar-veterinar, confiscată din Piaţa Mare

Miercuri, 25 Februarie 2009 (16:53:49)

Peste 60 de kilograme de carne de viţel fără acte de provenienţă au fost confiscate, marţi dimineaţă, din Piaţa Mare a municipiului Suceava, după o acţiune fulger a conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Cele două societăţi care vindeau carnea fără vreo garanţie că aceasta nu este periculoasă pentru sănătatea populaţiei au fost amendate şi li s-a suspendat temporar activitatea, în timp ce medicul veterinar care răspunde de siguranţa alimentelor din piaţă a fost mutat disciplinar, pentru neglijenţă în serviciu.

Doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, a precizat că, împreună cu o echipă de la compartimentul de inspecţie al instituţiei, s-a deplasat în hala pieţei, la ora 5.30, atunci când agenţii economici îşi aduc produsele în galantare.   

„Am constatat că două societăţi vindeau carne de tineret taurin fără acte de provenienţă. Este vorba de animale sacrificate ilegal, probabil în gospodăria proprietarilor, fără a fi respectate normele sanitar-veterinare şi fără să existe vreo garanţie că acestea erau sănătoase. Este regretabil că am ajuns la o astfel de abatere gravă, chiar în hala centrală a municipiului Suceava”, a declarat Dulgheru.

Societăţile care comercializau carne provenită de la animale sacrificate în afara abatoarelor sunt SC Nicşan SRL Călineşti şi SC Corocăescu SRL, în cazul ambelor fiind găsite la vânzare aproximativ 30 de kilograme de carne de viţel, fără acte de provenienţă.

Administratorilor celor două societăţi li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei, iar activitatea unităţilor a fost suspendată pe o perioadă de 60 de zile. În acest termen, patronii unităţilor trebuie să ia măsuri de modernizare a abatoarelor pe care le deţin, şi din acest punct de vedere existând multe deficienţe.

Medicul veterinar care ar fi trebuit să vegheze ca astfel de activităţi ilegale să nu fie posibile este considerat şi el vinovat pentru această situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carne neverificată sanitar-veterinar, confiscată din Piaţa Mare.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carne neverificată sanitar-veterinar, confiscată din Piaţa Mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei