Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O afacere ciudată

Primăria vrea să transforme pietonalul din Vatra Dornei în terasă privată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primăria din Vatra Dornei pregăteşte blocarea pietonalului din centrul oraşului, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Iniţiatorul, primarul Ioan Moraru, vrea nici mai mult nici mai puţin să ofere 120 mp din pietonal unei firme care s-a dovedit de rea credinţă în relaţiile cu administraţia dorneană. Decizia finală o vor lua însă consilierii locali din Vatra Dornei, care se vor reuni mâine în şedinţă.

 

În expunerea de motive privind concesionarea fără licitaţie publică a unei suprafeţe de 120 mp de teren situat pe strada Luceafărului, primarul Ioan Moraru arată care sunt motivele pentru care se impune trecerea acestei hotărâri în şedinţa de Consiliu Local.

„Administratorul SC Bianco Nero SRL, proprietarul restaurantului Les Amis, situat pe strada Luceafărului, nr. 19, solicită concesionarea unui teren în extinderea construcţiei proprietate pentru amenajarea unei terase, în condiţiile articolului 15, litera e, din Legea 50/1991. Durata concesiunii va fi de 5 ani, cu plata în termen de 3 ani”, se arată în expunerea de motive a primarului Moraru.

În proiectul de Hotărâre de Consiliu Local se mai arată că există posibilitatea de prelungire a contractului de concesiune şi după cei 5 ani, iar redevenţa se va stabili conform unui raport de evaluare.

 

Cine este firma care vrea să blocheze pietonalul

Firma care a solicitat concesionarea pietonalului din centrul oraşului Vatra Dornei nu a avut relaţii dintre cele mai bune cu administraţia locală. Nu mai mult de anul trecut, SC Bianco Nero SRL a câştigat licitaţia organizată de Primărie pentru închirierea unei suprafeţe de 120 mp de pe strada Luceafărului. Licitaţia viza închirierea pe timp de vară şi contractul avea o valabilitate de 3 luni, iar suma pe care Primăria din Vatra Dornei trebuia s-o încaseze lunar se ridica la 4.200 de lei. Numai că administratorii SC Bianco Nero SRL au renunţat să mai amenajeze terasa, iar administraţia locală din Vatra Dornei a fost păgubită astfel cu o sumă importantă.

În comparaţie, firma care câştigase licitaţia în 2007 pentru aceeaşi suprafaţă din pietonal a amenajat terasă, iar pentru fiecare din cele trei luni de funcţionare a plătit câte 5.800 de lei Primăriei din Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria vrea să transforme pietonalul din Vatra Dornei în terasă privată.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Primăria vrea să transforme pietonalul din Vatra Dornei în terasă privată5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU trimis de
(25 feb 2009, 19:34:29
Spuneti "NU" acestei aberatii care va strica complet centrul orasului si va incurca traficul pietonal. E suficienta terasa sezoniera de pe acelasi amplasament, timp de 3 luni in cursul verii.
2.   Nu stricati fatza orasului Vatra Dornei ! trimis de
(26 feb 2009, 08:41:27
Daca nu doriti distrugerea aspectului centrului orasului Vatra Dornei, semnati petitia online: http://www.petitieonline.ro/pe
2.1  RE: Nu stricati fatza orasului Vatra Dornei ! trimis de
(26 feb 2009, 08:43:03
http://www.petitieonline.ro/pe

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei