Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii jurişti: Cei cărora li se suspendă permisul auto pot face plângere în zona de domiciliu

Miercuri, 25 Februarie 2009 (13:41:08)
Deputaţii din comisia juridică au aprobat, miercuri, o modificare la Ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind că persoanele cărora li se suspendă permisul de conducere pot depune plângere la instanţa de judecată din raza lor de domiciliu.

Comisia juridicã a aprobat o propunere legislativă iniţiată de un fost deputat PNL Adrian Sirojea şi de deputatul minorităţilor naţionale Ibram Iusein, la care deputaţii PSD şi ai PDL au depus amendamente.

Prin modificarea adoptată de comisia juridică, plângerea penală împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă, precum şi "la instanţa de judecată din raza de domiciliu a contravenientului".

"Noi am hotărât ca plângerea penală să poată fi depusă la instanţa de judecată în raza căreia se săvârşeşte fapta sau la instanţa de judecată în raza de domiciliu a contravenientului. Prin aceastã modificare dorim o armonizarea cu legislaţia europeană şi vrem să facem justiţia mai aproape de cetăţean", a declarat preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor Daniel Buda (PDL).

Comisarul şef din Direcţia Poliţiei Rutiere Nina Badea a declarat, pentru MEDIAFAX, că, prin modificarea adusă de comisia juridică, "se agraveazã situaţia contravenientului", pentru că "depunerea plângerii la instanţa de domiciliu nu are cum să fie cunoscută de poliţia din care face parte agentul constatator, decât în momentul în care primeşte citaţia de la judecătorie".

"Pe textul de lege propus, conducătorul auto are impresia că are dreptul să conducã autovehicolul, conduce, poate să fie oprit de un alt agent de poliţie, care, verificând în baza de date, constată că conducătorul auto a condus în perioada de suspendare şi îi face dosar penal", a explicat Nina Badea.

Deputatul Gheorghe Gabor (PNL) a cerut respingerea propunerii legislative, pe motiv că "nu este util să fie încurajaţi vitezomanii, din pricina cărora se produc atâtea accidente".

Propunerea lui Gabor a fost susţinută, însă, doar de trei voturi.

Proiectul de lege avizat de comisia juridică urmează să fie analizat de plenul Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii jurişti: Cei cărora li se suspendă permisul auto pot face plângere în zona de domiciliu.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii jurişti: Cei cărora li se suspendă permisul auto pot face plângere în zona de domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei