Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Flutur pune vântul la treabă

Miercuri, 25 Februarie 2009 (16:58:45)

O firmă româno-germană va construi un parc eolian cu o putere instalată de 34 de MW în zona Liteni-Dolhasca, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a spus că investitorul va monta 12 centrale eoliene pe o suprafaţă de 70 de hectare precizând că lucrările vor începe în această primăvară. Flutur a subliniat că firma româno- germană a efectuat o serie de studii ajungând la concluzia că vântul are cea mai bună intensitate pe valea Sucevei şi pe valea Siretului. El a subliniat că 34 MW este o putere foarte mare arătând că municipiul Suceava consumă 14 MW. „Există interes tot mai mare pentru această energie verde, pentru producerea ei. Acest lucru este legiferat prin Legea 220 din 2008 privind producerea acestor forme de energie verde cu certificatul verde. Certificatul verde valorează între 27 până la 55 de euro şi există o prevedere foarte interesantă în lege care spune că ar putea beneficia de acest bonus aceşti producători de energie verde. Mai exact, de două certificate pe MW/oră. Am discutat cu cei de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, care este interesată pe partea de est a României să producă această formă de energie pentru că au unde descărca în reţea, au consumatori. Sunt zone unde e mai greu pentru că se discută de punerea în funcţiune a unor centrale, precum cea nucleară de la Cernavodă şi trebuie să ne gândim unde sunt consumatori. Pe partea de est a ţării sunt”, a afirmat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că în viitor se intenţionează construirea unui al doilea parc eolian în zona Hînţăşti, mult mai mare decât cel din zona Liteni-Dolhasca.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur pune vântul la treabă.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Flutur pune vântul la treabă1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E rentabila? trimis de
(25 feb 2009, 23:38:39
oare in cat timp se amortizeaza investitia ?sper ca nu in 100 de ani . o fi ecologica obtinerea energiei eoliene insa trebuie de vazut care sunt costurile , cu ce procent din costuri vine statul roman , sa nu cheltuim mai mult decat producem iar altii sa-si incaseze comisioane frumusele pentru niste semnaturi absolut legale dar foarte paguboase pentru statul roman !nemtii vin isi iau lozul ,dau comisionul, monteaza parcul eolian iar statul roman pierde bani datorita nerentabilitatii si costurilor imense ce se vor face. partea germana a efectuat o serie de studii insa nu a facut ce este mai important intr-o afacere STUDIUL DE FEZABILTATE .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei