Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, printre ţările care se opun condamnării Israelului pentru bombardarea clădirilor ONU

Joi, 22 Ianuarie 2009 (13:38:32)
Uniunea Europeană este împărţită cu privire la condamnarea Israelului pentru bombardarea şcolilor şi altor instituţii ale ONU în timpul ofensivei din Fâşia Gaza, mai multe state, printre care şi România opunându-se acestui demers, relatează publicaţia electronică EUObserver.

Germania, Italia, Olanda şi România se opun atât condamnării Israelului pentru bombardarea şcolilor şi altor instituţii ale ONU, cât şi deschiderii unei anchete internaţionale în cazul acuzaţiilor de crime de război împotriva Israelului şi a Hamas, potrivit unor surse din cadrul diplomaţiei UE.

De cealaltă parte, coaliţia formată din Belgia, Cipru, Grecia, Irlanda şi Suedia, cere miniştrilor de Externe ai UE, care se vor reuni săptămâna viitoare, să solicite o anchetă internaţională în acest caz.

Alte state printre care şi Marea Britanie, deşi condamnă acţiunea Israelului, are reţineri de teamă ca aceasta să nu constituie un precedent pentru propriile operaţiuni militare în alte teritorii. În schimb, Franţa sprijină tragerea la răspundere a Israelului, dar o face mai de grabă din culise.

"Diferenţa între militarii israelieni şi teroriştii Hamas este că noi acţionăm împotriva terorii, încercând să evităm orice fel de victime civile, în timp ce teroriştii caută, vizează şi atacă civili conform ideologiei lor", a explicat ministrul israelian de Externe Tzipi Livni omologilor săi europeni. "Aş vrea să fim judecaţi de comunitatea internaţională potrivit aceloraşi legi după care funcţionează aceasta. În fiecare sistem legislativ există o mare diferenţă între un criminal şi cineva care ucide din greşeală", a adăugat ea.

După ce a vizitat centrul UNRWA din Fâşia Gaza, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon a cerut judecarea celor vinovaţi, dar acest lucru este puţin probabil, întrucât orice demers în acest sens ar fi blocat de Statele Unite prin veto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, printre ţările care se opun condamnării Israelului pentru bombardarea clădirilor ONU.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, printre ţările care se opun condamnării Israelului pentru bombardarea clădirilor ONU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei