Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu: Rambursarea plăţilor prin programul SAPARD nu va avea loc mai devreme de 3-4 luni

Joi, 22 Ianuarie 2009 (16:31:53)

Reluarea rambursării plăţilor prin programul SAPARD de către Comisia Europeană nu va avea loc mai devreme de 3-4 luni, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

El a adăugat că planul de acţiune al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a fost considerat necorespunzător de CE şi trebuie refăcut.

"Acum vorbim de 3-4 luni de zile (până la reluarea rambursărilor- n.r.) dacă vom reuşi ca planul de acţiune, care a fost considerat necorespunzător, să îl refacem şi să demonstrăm că tot ceea ce s-a făcut până acum este corect, este confrom cu cerinţele europene, şi licitaţiile, şi criteriile de selectare a firmelor, tot", a spus ministrul.

Comisia Europeană a stopat rambursarea plăţilor prin programul SAPARD anul trecut, după ce a constat mai multe deficienţe la APDRP un audit din luna iunie. Comisia a cerut României să rezolve problemele prin implementarea unui plan de acţiuni, reluarea decontării cheltuielilor fiind luată în considerare numai după confirmarea din partea unui auditor independent că deficienţele au fost soluţionate.

Agenţia de plăţi a implementat un plan de acţiuni, iar autorităţile au reluat plăţile din bugetul de stat către beneficiari în luna octombrie (sistemul de finanţare SAPARD presupune că beneficiarul primeşte banii de la bugetul de stat, iar Comisia Europeană rambursează ulterior sumele statului).

"Despre SAPARD auzim numai de rău. Din păcate cei de la Comisia Europeană nu au fost mulţumiţi şi nu credem că vor relua mai devreme de 3-4 luni (rambursările - n.r.) (...) Vom avea discuţii punctuale cu cei care au condus Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), cei care erau responsbaili din partea Ministerului Agriculturii, să vedem ce decizii vom lua", a mai afirmat Sârbu.

Potrivit directorului general interimar al APDRP, Ciprian Alic, ministrul a cerut agenţiei un plan de acţiune.

"Domnul ministru ne-a cerut să identificăm priorităţile şi un plan de acţiune, de care să ne şi ţinem, în care să identificăm problemele legate de ce s-a întâmplat până acum, să implementăm ceea ce nu s-a realizat, să menţinem aceste priorităţi continuu pentru ca agenţia să îşi facă treaba şi să nu existe supărări din partea CE", a spus Alic pentru MEDIAFAX, adăugând că termenul pentru finalizarea planului este de o săptămână-două.

El a arătat că Sârbu i-a convocat miercuri pe directorii implicaţi în gestionarea fondurilor, după întâlnirile avute luni şi marţi la Bruxelles cu mai mulţi oficiali europeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu: Rambursarea plăţilor prin programul SAPARD nu va avea loc mai devreme de 3-4 luni.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu: Rambursarea plăţilor prin programul SAPARD nu va avea loc mai devreme de 3-4 luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei