Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Pledez pentru un pachet românesc de soluţii de ieşire din criza românească

Joi, 22 Ianuarie 2009 (20:26:46)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că ieşirea României din criza economică nu se face cu "pachet de soluţii american", el susţinând că este nevoie de o gândire care să reflecte "priorităţile, necazurile şi specificităţile" economiei româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul social-democrat a afirmat, joi, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa Biroului Politic al Coaliţiei de guvernare PSD-PDL s-a avansat în "mod semnificativ" pe pachetul pe care "unii" îl numesc anti-criză.

"Eu prefer să-l numesc de stimulare a economiei şi păstrare a locurilor de muncă, care se apropie de ceea ce au făcut şi alte ţări în situaţii comparabile cu a noastră. Nicio ţară nu are soluţia magică la depăşirea crizei. Am văzut un studiu făcut de o mare firmă de avocatură britanică, cu reprezentare la Bucureşti, şi diversitatea soluţiilor adoptate este absolut uluitoare", a declarat Mircea Geoană.

El spune că soluţiile adoptate de ţările dezvoltate pentru ieşirea din criza economică diferă de la stat la stat.

"Soluţia americană nu seamănă cu cea britanică, cea germană nu seamănă cu aia franţuzească şi chiar dacă există, la nivelul UE, un început de gândire agregată, pot să vă spun că, în continuare, soluţia este eminamente naţională", a afirmat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD spune că politicienii români sunt "obligaţi" să găsească o soluţie care să se plieze pe specificul economiei naţionale.

"Cred că obligaţia liderilor politici români şi a elitei economice este să găsim un pachet care să se potrivească României. Soluţia americană nu ţine la noi. Obama a decis să meargă pe un deficit gigantic, pentru a stimula investiţiile. Noi nu ne putem permite un deficit foarte mare", a mai spus liderul social-democrat.

Geoană susţine că va pleda pentru ieşirea din criză pe un "pachet românesc" de soluţii.

"Fac un apel la ieşirea din canoanele gândirii ortodoxiei economice şi să venim cu un pachet care să reflecte priorităţile, necazurile şi specificităţile economiei româneşti. Dacă cineva crede că de undeva din sertar de la Bruxelles sau de la FMI vine cineva cu o soluţie pentru România, vă spun că ne înşelăm amarnic. Eu pledez cu tărie pentru un pachet românesc la criza românească", a mai spus Mircea Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Pledez pentru un pachet românesc de soluţii de ieşire din criza românească.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Geoană: Pledez pentru un pachet românesc de soluţii de ieşire din criza românească1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei