Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii sunt nemulţumiţi de locurile lor în plen, problema s-ar putea rezolva luni

Joi, 22 Ianuarie 2009 (16:28:38)
Deputaţii PNL se declară nemulţumiţi de cele două rânduri pe care le au în sala de plen, pe care le consideră insuficiente şi nesatisfăcătoare, solicitând conducerii Camerei să rezolve această chestiune cu Comitetul liderilor de grup, problema urmând să fie rezolvată în şedinţa BP de luni.

"Cererea de realocare a locurilor în sală am depus-o ieri (miercuri-nr) la BP şi nu era pusă pe ordinea de zi de astăzi (joi-nr). Şi doream să solicit să o pun pe ordinea de zi suplimentară", a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele grupului parlamentar al PNL din Cameră.

Întrebat de stenograma ultimei şedinţe a BP al Camerei din 23 decembrie, în care vicepreşedintele Camerei Bogdan Olteanu a ridicat problema reaşezării în bănci a deputaţilor, în aşa fel încât social-dempocraţii să preia cele două rânduri goale rămase de la PRM şi să se mute două rânduri, iar liberalii să se poată aşeza mai în faţă, Nicolăescu a precizat că acelaşi lucru este cerut şi de grup prin cererea de realocare.

El şi-a exprimat însă nemulţumirea că liderii şi preşedintele nu s-au mai întrunit în şedinţă. "Asta am cerut şi noi, dar de atunci şi pînă acum nu a fost nicio întâlnire a liderilor de grup, comitetul liderilor de gurp. Statutar preşedintele Camerei împreună cu Comitetul liderilor de grup trebuie să hotărască aşezarea în sală", a spus Eugen Nicolăescu.

Întrebat dacă a discutat joi despre acest subiect cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, Nicolăescu a replicat: "Nu puteam discuta doar eu cu ea!".

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, pentru MEDIAFAX, că problema reaşezării grupurilor parlamentare în sala de plen va fi discutată "la întâlnirea comitetului liderilor de grup", care va avea loc cel mai probabil, luni, 26 ianuarie

Cererea semnată de liderul grupului parlamentar al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi depusă pe 22 decembrie la BP, solicita convocarea unei întâlniri a Comitetului liderilor de grup şi a preşedintelui Camerei în vederea soluţionării problemei alocării locurilor în slala de plen.

"Întrucât Grupul parlamentar al PNL consideră că locurile atribuite în sala de plen a Camerei Deputaţilor sunt insuficiente şi nesatisfăcătoare, vă solicităm convocarea unei şedinţe a liderilor de grupuri parlamentare pentru realocarea acestor locuri", se arată în solicitarea PNL, dezbătută în principiu în şedinţa din 23 decembrie.

Pe site-ul Camerei Deputaţilor, în dreptul solicitării PNL, se menţionează că "preşedinte Camerei împreună cu Secretarul General vor face propuneri liderilor grupurilor parlamentare pentru aşezarea deputaţilor în sala de plen a Camerei Deputaţilor".

Conform stenogramei BP din 23 decembrie, vicepreşedintele Camerei Bogdan Olteanu a ridicat în şedinţă problema locurilor alocate grupurilor parlamentare, recunoscând că acestă chestiune ţine "de raţiunea Comitetului liderilor".

"În acest moment există o puternică balansare către dreapta a Parlamentului României care se regăseşte în special în bănci. Două rânduri de bănci din partea stângă precum priveşti de la prezidiu au rămas libere, în schimb, în partea dreaptă locurile sunt ocupate până în spate şi nici acolo nu prea este loc. De aceea, cel puţin din partea Grupului PNL, rugămintea ar fi de a face o alunecare către stânga cu un rând de bănci, poate două dacă aceeaşi problemă se regăseşte şi la PD-L, nu-mi dau seama, astfel încât să putem să încăpem totuşi cu toţii", a susţinut Bogdan Olteanu.

El a subliniat că rezolvarea acestei probleme este "o chestiune de colegialitate" până la urmă, menţionând că problema trebzie rezolvată până la 1 februarie, pe motiv că mutarea se face mai greu odată ce deputaţii se obişnuiesc cu anumite locuri.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a confirmat sesizarea lui Olteanu şi i-a promis că va veni cu o prpunere pe care să o prezinte liderilor de grupuri.

"Da, de fapt, rămân permanent două rânduri de scaune goale în partea stângă. (...) O să fac eu (o schiţă -nr), împreună cu domnul secretar general, ca o oglindă şi o să o trimitem în Comitetul liderilor şi să ia act de ea. Cred că aşa este cel mai bine", a spus Anastase, conform stenogramei BP.

Pe de altă parte, Mircea Toader a susţinut, în şedinţa BP din 23 decembrie, că a discutat cu domnul Hrebenciuc, care i-ar fi spus că este "de acord" ca PSD să se ducă "spre stânga practic", să ocupe toată zona, şi pe urmă să vină grupul PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii sunt nemulţumiţi de locurile lor în plen, problema s-ar putea rezolva luni.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii sunt nemulţumiţi de locurile lor în plen, problema s-ar putea rezolva luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei