Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase despre Morar: Traian Băsescu vrea să-şi menţină "hăitaşii" la DNA

Joi, 22 Ianuarie 2009 (13:37:06)
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, despre menţinerea lui Daniel Morar în funcţie, că Traian Băsescu doreşte să-şi menţină "hăitaşii" la DNA şi să creeze, prin intermediari, o imagine bună instituţiei, într-un an cu campanie electorală prezidenţială.

Năstase a comentat, astfel, afirmaţiile făcute de noul preşedinte al CSM, Virgil Andreieş, la Realitatea Tv, potrivit căruia percepţia asupra activităţii DNA este foarte bună, mentalităţile cu privire la instituţie schimbându-se după ce a venit Daniel Morar la conducerea acesteia.

"Domnul Virgil Andreieş este un om foarte serios. Dânsul a fost numit preşedinte al CSM, şi nu şef la IMAS sau la CURS, care sunt institute de sondare a opiniei publice. Nu ştiu de unde are dânsul datele respective", a precizat Năstase.

El a arătat că, probabil, afirmaţiile lui Andreieş sunt legate de controalele permanente ale CSM la DNA, care au fost discutate şi rediscutate şi - din câte rezulta din presă - concluziile au fost adeseori "făcute" mai blânde.

Năstase a spus, totodată, că în august 2008, în momentul în care s-a încheiat mandatul lui Morar, "fostul ministru liberal al Justiţiei", (Cătălin Predoiu, n.r.) a cerut în mod categoric înlocuirea lui Morarm pentru anumite argumente pe care le-a spus public.

"E adevărat că apare din nou o dragoste şi o admiraţie nebună pentru domnul Morar. În momentul de faţă văd că şi domnul ministru Predoiu înclină să îl numescă din nou, acum, deşi la deznumit în august anul trecut. E probabil o explicaţie pe care eu nu o cunosc", a spus Năstase.

El a adăugat că, dacă ar fi găsească o explicaţie, aceasta ar ţine de "circuitul năstruşnic în zona internă, de interese de manipulare a Justiţiei, în anul electoral prezidenţial, cu informaţii care sunt trimise în zona funcţionărimii de la UE, ca după aceea să fie introduse în tot felul de hârtii ale UE, pentru a fi preluate, ca argumente de autoritate, în plan intern".

"Traian Băsescu, în anul campaniei electorale prezidenţiale, vrea să aibă în continuare hăitaşii în zona DNA şi, prin intermediari, încearcă să creeze şi imagine, şi mişcare", a subliniat Năstase.

El a adus în discuţie, în acest sens, dosarul "făcut cu eludarea prevederilor Constituţiei", prinvind campania electorală prezidenţială şi parlamentară din 2004.

"În acel dosar sunt trecuţi, din informaţiile mele, pentru audiere la Înalta Curte, în jur de 700 de martori. În momentul în care sunt 700 de martori, la Înalta Curte - cu o singură şedinţă pe lună, 10 audieri maximum la o şedinţă - asta ar însemna 70 de luni, deci 5-6 ani", a spus Năstase.

"Deci asta-i şmecheria cu băieţii de la DNA. Nu vor să mă condamne pe mine pentru pixuri şi căciuliţe, că ştiu că preşedintele de partid nu semnează hârtii şi ştiu că eu nu am nicio treabă cu povestea asta. Ideea este ca patru ani să mă ţină sub această umbrelă de suspiciune", a adăugat Năstase.

El a conchis, precizând că îi este foarte greu să creadă că DNA poate să se bucure de o imagine bună, în condiţiile în care problemele de Justiţie din România pe care le rezolvă DNA sunt legate de termopanele de la apartamentul său.

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, a afirmat, miercuri seara, la Realitatea TV, că percepţia asupra activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este foarte bună şi că s-au schimbat mentalităţile cu privire la instituţie după ce a venit Daniel Morar.

"După părerea mea, DNA trebuie să-şi urmeze acelaşi curs. La DNA s-au schimbat nişte mentalităţi, (...) cred că în mandatul lui Morar", a spus judecătorul Virgil Andreieş, fost preşedinte al Curţii de Apel Cluj.

Pe de altă parte, aupra DNA - condusă de procurorul clujean Daniel Morar - este o percepţie foarte bună, a spus Virgil Andreieş, care a fost întrerupt de Victor Ponta, ministru PSD pentru Relaţia cu Parlamentul, care l-a întrebat pe preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii când opinia publică greşeşte, atunci când susţine că CSM are o imagine proastă sau când are o percepţia bună asupra DNA.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezent miercuri seara la emisiunea TV, şi-a declarat susţinerea faţă de şeful DNA Daniel Morar, pe care în septembrie anul trecut vroia să-l schimbe. El cerea atunci Consiliului Superior al Magistraturii să-l înlocuiască pe şeful DNA cu procurorul Monica Şerbănescu - care a fost respins de CSM.

De altfel, în conferinţa de presă de miercuri, Cătălin Predoiu a susţinut că în două săptămâni va face o propunere la şefia DNA, iar "în contextul actual, aceasta va fi Daniel Morar".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase despre Morar: Traian Băsescu vrea să-şi menţină "hăitaşii" la DNA.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase despre Morar: Traian Băsescu vrea să-şi menţină "hăitaşii" la DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei