Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Peste 300 de elevi au participat la „Marşul Broscuţelor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Elevii care constituie grupul ENO (Global Virtual School for Environmental Awareness) al Şcolii “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni au organizat ieri, începând cu ora 12.00, “Marşul Broscuţelor”, care s-a desfăşurat concomitent în aproximativ 700 şcoli din 120 ţări.

Prin acest marş, elevii şcolii ENO, cărora li s-au alăturat elevi şi preşcolari de la celelalte unităţi de învăţământ din municipiu, au participat la Campania împotriva schimbărilor climatice în cadrul Programului ENO - Şcoala Ecologică Virtuală.

La ora 12,00, peste 300 de elevi s-au adunat în faţa Primăriei municipiului Fălticeni pentru a solicita şi din partea administraţiei locale promisiuni legate de reducerea schimbărilor climatice.

 

Sute de adulţi, informaţi de copii despre încălzirea globală

În cadrul acestui marş, organizat pe Aleea Pietonală, elevii i-au informat pe trecători despre campania lor şi le-au explicat celor mari şi mici care au avut îngăduinţa să îi asculte că sunt responsabili şi ei de încălzirea globală a climei şi i-au rugat să promită că vor face mici schimbări în viaţa lor cotidiană: vor economisi energia prin scăderea cu 1 grad a temperaturii din locuinţe şi prin utilizarea becurilor economice, vor recicla diferitele materiale şi vor prefera să meargă cu bicicletele sau pe jos.

Aceste angajamente ale fălticenenilor se vor afla în „banca de date” din Finlanda a broscuţei Frank, iar copiii de la Şcoala „Mihail Sadoveanu”, coordonaţi de profesoara Angela Vîlceanu, vor urmări respectarea lor.

După mitingul din faţa Primăriei municipiului Fălticeni, în cadrul căruia s-a scandat „Stopaţi schimbarea climei!”, copiii, “înarmaţi” cu broscuţe de pluş, de carton, sau desenate pe baloane au vizitat diverse instituţii publice şi agenţi economici, înmânând angajaţilor acestora desene cu mascota activităţii din 21 ianuarie, broscuţa Frank, şi îndemnuri pentru reducerea schimbărilor climatice.

 

La Fălticeni, una din cele 17 unităţi de învăţământ ENO din România

Începând din anul şcolar 2006-2007, Şcoala “Mihail Sadoveanu” din municipiul Fălticeni este una din cele 17 unităţi de învăţământ din România care participă la programul internaţional ENO - Environment Online.

Programul ENO a început în anul 2000, la el participând până în prezent câteva sute de şcoli de pe toate continentele, printre care se numără şi cele din România şi se adresează elevilor din întreaga lume, fiind focalizat pe studiul mediului local şi pe vehicularea de informaţii legate de natură între participanţii la proiect.

Este un program condus şi administrat de Departamentul de Educaţie al autorităţii locale din oraşul Joensuu, Finlanda, şcoala coordonatoare fiind Pataluoto School.

Şcoala “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a fost aleasă pentru a participa la acest program prin multitudinea de activităţi legate de protecţia mediului şi în special modul cum a fost abordată “Săptămâna verde” la Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de elevi au participat la „Marşul Broscuţelor”.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 300 de elevi au participat la „Marşul Broscuţelor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei