Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie în sănătate

Proiectarea modernizării Spitalului de Urgenţă, adjudecată de Grossmann Engineering

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate din Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava va fi realizat de firma Grossmann Engineering SRL Bucureşti, cea care a câştigat licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectare.

Administratorul public al Consiliului Judeţean Suceava, Petru Luhan, ne-a declarat că valoarea de adjudecare este de 42.000 lei fără TVA, iar contractul va fi semnat în data de 29 ianuarie a.c.

Odată finalizat proiectul, acesta va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est şi va intra în procesul de evaluare şi, implicit, în competiţia pentru finanţare din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) pe Regiunea Nord - Est de Dezvoltare.

Spitalul a început demersurile la Consiliul Judeţean Suceava pentru proiectul de modernizare a ambulatoriului la începutul anului trecut, iar în luna februarie şi în vară a fost finalizată documentaţia pentru accesarea fondurilor pe POR.

Dacă studiul de fezabilitate şi proiectul realizate de firma Grossmann vor întruni punctajul pentru finanţare, cu banii obţinuţi Spitalul de Urgenţă va amenaja spaţiile din ambulatoriu şi va achiziţiona aparatură de specialitate, în funcţie de specificul fiecărui cabinet. În acest fel, la sfârşitul anului viitor, spitalul ar putea avea ambulatoriul complet modernizat şi dotat.

Grossmann Engineering Group are activităţi în domeniul construcţiilor, dar şi design, planning, inginerie şi asistenţă tehnică. Are filiale în Germania, Franţa, Ucraina, Rusia şi Cehia, iar cea din România a fost înfiinţată februarie 2000, cu două puncte de lucru, unul în Bucureşti, care deserveşte zonele Muntenia, Dobrogea şi Oltenia şi unul în Huşi, pentru zona Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectarea modernizării Spitalului de Urgenţă, adjudecată de Grossmann Engineering.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectarea modernizării Spitalului de Urgenţă, adjudecată de Grossmann Engineering0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spitale trimis de
(22 ian 2009, 14:12:36
Nu stiu, mereu fac modernizari in spital, dar cind ajungi acolo iti dai seama ca esti in evul mediu. Depinde unde mergi, la ce sectie. La urgente de ex. pina te vezi chemat in interiorul camerelor de urgenta poti sa si mori. Nu poti face nimic. Daca indraznesti sa intrebi ceva, umil bineinteles, se rasteste la tine si te da afara cit colo. Pe hol nu sunt scaune .Daca sunt 4-5 scaune iar bolnavi, citeodata si de cinci ori mai multi. Holisorul unde trebuie sa astepti este exact in usa de la intrare de afara, este un curent si un frig de...nu stii ce sa faci, sa mai stai sau sa o ei la fuga. In unele sectii, linoleumul este rupt, distrus, peretii plini de singe, mizerabili, iti taie rasuflarea, te deprima, te vezi direct intr-un sicriu....aici in astea 2 sectii am mers eu. Si la morega am avut nevoie....acolo este dezastru. Era Vineri....nu era nimeni....in sfirsit a venit o doamna, ne-a pus pe noi sa caram cadavrul de la o camera frigorifica de pe linga birourile spit
2.   Spital trimis de
(22 ian 2009, 14:20:13
continuare: spitalului, bineinteles pe acel hol aproape de intrarea in spital prin fata, era plin de oameni, se uitau la noi facindu-si cruce. In sfirsit ajungind la morga in spate, tot noi am pus cadavrul sus pe masa, ce mai...toate manevrele le-am facut noi. Acolo trebuie luate masuri urgente si serviciile sa fie non-stop, zi si noapte. Cam cum te simti, ca om, sa intri intr-o camera frigorifica plina de cadavre si printre ele tu sa-l cauti pe al tau. Oricum eu nu pot uita acea priveliste....una este sa fii de acolo ,sa fii obisnuit cu asa ceva, alta sa fii dinafara.... oribil si inspaimintator....Baile trebuie puse la punct, varuite, vopsite, WC.urile sa fie la fel curate si folosibile.,....sunt multe de facut in spital, se promit mereu schimbari dar nu se vad deloc..... Speram la mai bine..... Ce sa mai spun de Spitalul vechi.....nu mai comentez nimic, este fara rost....si cit am sperat sa-l darime cu totul....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei