Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană spune că preşedintele Băsescu nu l-a sunat pe tema declaraţiilor lui Săftoiu

Joi, 22 Ianuarie 2009 (16:32:42)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Craiova, că nu a fost sunat de preşedintele României, Traian Băsescu, după declaraţiile făcute de Claudiu Săftoiu, fostul director al SIE, potrivit cărora şeful statului ştia, în urmă cu doi ani, conţinutul convorbirilor dintre Geoană şi Iliescu.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă preşedintele Traian Băsescu l-a sunat, aşa cum a făcut cu fostul preşedinte Ion Iliescu, pe tema declaraţiilor lui Săftoiu, Mircea Geoană a spus: "Nu am primit un astfel de telefon, dar cred că acest tip de subiect nu reprezintă un subiect politic. M-a sunat şi am vorbit pe alte teme", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că în cursul zilei a primit un telefon de la preşedintele Traian Băsescu, acesta asigurându-l că declaraţiile lui Claudiu Săftoiu reprezintă "o făcătură" şi că şeful statului nu se ocupă cu aşa ceva.

"Astăzi (miercuri - n.red.) am primit un telefon de la preşedintele Băsescu ca să-mi dea asigurări că totul este o făcătură şi că el nu se ocupă de aşa ceva şi am spus că am luat notă de această declaraţie a preşedintelui", a spus Iliescu.

Fostul şef al statului a arătat că declaraţia publică a lui Săftoiu i s-a părut "nelalocul ei", el aducând în discuţie faptul că profesioniştii din serviciile de informaţii "mor cu secretele pe care le deţin".

Potrivit lui Iliescu, funcţia de consilier prezidenţial i-a conferit lui Săftoiu o anumită responsabilitate statală, el precizând, atunci când a făcut referire la intrarea lui Săftoiu în cadrul SIE, că există o regulă sfântă a profesioniştilor în domeniu.

"Eu nu-l bănuiesc pe domnul Traian Băsescu că nu ar fi tentat de asemena lucruri, ţinând seama de acest apetit al domniei sale pentru putere şi pentru controlul a tot ceea ce mişcă în ţară. Dar nu-l cred nici lipsit de inteligenţă ca să apeleze la asemenea chestiuni care, până la urmă, nu rămân necunoscute, nedezvăluite", a arătat Iliescu.

Fostul şef al SIE Claudiu Săftoiu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu ştia conţinutul discuţiilor între liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu.

"Eu am aflat de intervenţii politice care se bazează pe informaţii şi interceptări ilegale, acum un an, acum doi ani şi am aflat de la preşedintele României că el ştia ce vorbeau Iliescu şi Mircea Geoană", a declarat Săftoiu la Realitatea TV.

La o oră după ce a făcut aceste afirmaţii, Săftoiu a făcut telefonic precizarea că se referă la declaraţii pe care şeful statului le făcea în presă şi nu că îi spunea lui despre aceste convorbiri.

"Este vorba de declaraţiile pe care Băsescu le dădea în presă, nu că-mi spunea mie. Am aflat din surse publice că preşedintele ştia că anumiţi politicieni vorbeau la telefon despre politică, asta nu înseamnă că mi-a spus personal", a susţinut Claudiu Săftoiu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Valeriu Turcan, a anunţat, miercuri, că afirmaţiile lui Claudiu Săftoiu privind interceptările ilegale ale telefoanelor sunt "iresponsabile", şi că şeful statului consideră că Parchetul General ar trebui să se autosesizeze, dacă nu, o va face el.

Claudiu Săftoiu a declarat, miercuri, la Antena 3, referitor la mesajul şefului statului, că nu mai doreşte să continue să se explice la nesfârşit afirmaţia sa, cerând să i se permită să păstreze tăcerea şi anunţând că trebuie să-şi caute un avocat care să-l reprezinte în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană spune că preşedintele Băsescu nu l-a sunat pe tema declaraţiilor lui Săftoiu.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană spune că preşedintele Băsescu nu l-a sunat pe tema declaraţiilor lui Săftoiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei