Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teodor Atanasiu: PSD a dorit înlăturarea UDMR pentru a-şi asigura prezenţa la guvernare

Duminică, 14 Decembrie 2008 (16:37:31)
Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu consideră că PSD a dorit înlăturarea UDMR din majoritatea guvernamentală pentru a evita, astfel, pe viitor, înlăturarea sa din Guvern.

Atanasiu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că liderii PSD conştientizează că au în partid anumiţi parlamentari cu dosare, care ar putea fi influenţaţi de preşedintele Traian Băsescu pentru a oferi susţinere unui Guvern, chiar dacă din acesta nu face parte PSD.

"Singura emoţie pe care o au ei în ziua de astăzi este UDMR, fiindcă un UDMR lipit lângă PDL la guvernare şi cu aceiaşi băieţi cu dosare şi probleme de la PSD pot crea o majoritate şi se poate ca PSD să fie înlăturat de la guvernare. De aceea, singura dorinţă a PSD este nu obţinerea unor ministere importante, nu un program de guvernare care să-i avantajeze din punct de vedere al doctrinei, ci înlăturarea UDMR din majoritatea guvernamentală", a spus Atanasiu.

Potrivit sursei citate, "aceşti parlamentari ai PSD cu semnul întrebării în ceea ce priveşte votul lor" au constituit şi motivul pentru care PSD nu a format o majoritate parlamentară cu PNL.

Vicepreşedintele PNL a spus că PSD şi-a dorit "extraordinar de mult" să ajungă la putere, iar o majoritate cu PNL era "şubredă", în timp ce actuala formulă PDL-PSD "nu le conferă emoţii în ce priveşte susţinerea parlamentară".

"Pentru a face o majoritate care să-i confere siguranţa de a ajunge la putere, o majoritate doar cu PNL însemna undeva la 53-54 la sută în Parlamentul României, o majoritate şubredă, având în vedere că foarte mulţi parlamentari ai PSD erau cu semnul întrebării în ceea ce priveşte votul lor, foarte mulţi având dosare penale şi fiindu-le frică de o influenţă a lui Traian Băsescu asupra lor şi faptul că se poate pierde această majoritate în cadrul Parlamentului, dacă scazi aceste persoane, care ar fi defectat la vot. O majoritate de 70 la sută, care este majoritatea cu PDL, este o majoritate mult mai sigură pentru ei, una care nu le conferă emoţii în ce priveşte susţinerea parlamentară", a spus Teodor Atanasiu.

Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că propunerea PDL privind acordarea unor posturi de secretar de stat într-un Guvern PDL-PSD este inacceptabilă şi că Uniunea va fi în opoziţie în Parlament.

Liderul UDMR şi-a exprimat regretul că PSD - care a cerut ca Uniunea să nu fie cooptată la guvernare - şi-a impus punctul de vedere.

Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, sâmbătă seară, după o nouă rundă de negocieri cu social-democraţii, că Parteneriatul pentru România va fi între PDL şi PSD, care vor fi reprezentate în Guvern, iar UDMR va avea secretari de stat în viitorul Executiv.

Preşedintele PDL a menţionat că democrat-liberalii au înţeles dificultatea PSD, privind mandatul stabilit, dar şi cei din PSD au înţeles cuvântul pe care PDL l-a dat celor din UDMR, ajungându-se la această formulă.

(Agenţia MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, disponibilă în cadrul Serviciului Audio, care poate fi accesat la adresa de internet

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodor Atanasiu: PSD a dorit înlăturarea UDMR pentru a-şi asigura prezenţa la guvernare.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teodor Atanasiu: PSD a dorit înlăturarea UDMR pentru a-şi asigura prezenţa la guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei