Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regulamentul Coaliţiei PDL-PSD: Preşedintele Senatului va fi vicepreşedinte CSAT

Duminică, 14 Decembrie 2008 (20:01:29)
Regulamentul Coaliţiei PDL-PSD prevede că părţile semnatare ale documentului se obligă să modifice Legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), astfel încât preşedintele Senatului să preia funcţia de vicepreşedinte al CSAT.

Primul capitol, "Principii generale", al Regulamentului privind funcţionarea coaliţiei prevede că cele două partide cooperează la nivel parlamentar, guvernamental şi local.

Documentul prevede că "părţile" îşi menţin identitatea ideologică şi doctrinară, precum şi apartenenţa la familiile politice europene.

Părţile semnatare se obligă să întreprindă cu maximă celeritate măsurile de legiferare necesare în vederea modificării Legii 415/2002 de organizare şi funcţionare a CSAT, în sensul preluării unei funcţii de vicepreşedinte al CSAT de către preşedintele Sentului României.

Documentul arată că deciziile Coaliţiei sunt obligatorii pentru toate organizaţiile partidelor semnatare şi pentru toate persoanele susţinute în funcţii publice de către acestea.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă seară, după negocierile PSD-PDL, că, în ceea ce îl priveşte, nu va opta către obţinerea unei funcţii în Guvern, ci către o poziţie în stat, el precizând că există o "arhitectură", referitor la persoana sa, la nivelul Parlamentului şi al CSAT.

Întrebat dacă va intra în structura viitorului Executiv, Geoană a precizat: "Opţiunea mea se îndreaptă către o poziţie în statul român. Voi decide împreună cu colegii mei care e cea mai bună formulă. Există în acest moment o anumită construcţie şi arhitectură la nivelul Parlamentului şi al CSAT, dar voi lua această decizie împreună cu colegii mei la momentul potrivit", a explicat Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulamentul Coaliţiei PDL-PSD: Preşedintele Senatului va fi vicepreşedinte CSAT.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regulamentul Coaliţiei PDL-PSD: Preşedintele Senatului va fi vicepreşedinte CSAT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei