Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Megainvestiţie

Blocuri turn cu 20 de etaje, în lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele mai înalte clădiri din municipiul Suceava urmează a fi construite în lunca Sucevei, pe un teren cu o suprafaţă de peste 7 hectare, din care cea mai mare parte va fi amenajat ca spaţiu verde.

Megaproiectul imobiliar, care cuprinde ridicarea unui număr de patru blocuri, cu două niveluri de subsol şi 20 de etaje, aparţine unei firme din Dărmăneşti, SC Patribel SRL, care are un asociat spaniol, Jose Angel Contreras Cambronero.

Cele patru blocuri turn, care sunt supuse autorizării Consiliului Local Suceava în şedinţa de luni, 15 decembrie, sunt prevăzute a avea un număr de 152 de apartamente fiecare, precum şi spaţii comerciale şi de birouri.

La subsolul clădirilor vor fi amenajate 624 de locuri de parcare, adică mai mult de un loc de parcare pentru fiecare apartament construit, ceea ce reprezintă o premieră pe piaţa imobiliară din Suceava, unde majoritatea dezvoltatorilor imobiliari profită de lacunele legii pentru a face doar un loc de parcare la 10 apartamente.

Practic, în lunca Sucevei, pe un teren liber de pe strada Apeductului, o străduţă pietruită, la care se ajunge virând la dreapta, de pe Calea Unirii, în dreptul intersecţiei cu Traian Vuia, va fi ridicat un cartier care va găzdui aproximativ 2000 de oameni. De cealaltă parte a râului, în paralel cu cartierul de blocuri turn cu 20 de etaje, se află Iulius Mall Suceava, una din cele mai mari investiţii din judeţ.

 

Posibil sens giratoriu la intersecţia Calea Unirii – Traian Vuia

Conform planurilor urbanistice depuse la Primăria Suceava, cele 7 hectare de teren vor fi ocupate doar în proporţie de 23,62% de construcţii, 24,74% din teren fiind folosit pentru amenajări rutiere, iar diferenţa de 51,64% urmând a fi amenajată ca spaţii verzi.

Blocurile sunt gândite a beneficia de apă caldă şi căldură de la centrale proprii, alimentate cu gaz metan, restul utilităţilor fiind asigurate de la reţelele publice existente.

Pentru a putea construi în zona respectivă, firmei Patribel i s-a solicitat nu doar întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal, ci şi modernizarea intersecţiei străzilor Calea Unirii – Traian Vuia – Apeductului, pe cheltuiala proprie. În acest fel, un nou sens giratoriu ar putea apărea în acea zonă, fiind cel de-al patrulea de pe Calea Unirii.

Dacă consilierii locali suceveni vor da aviz pozitiv construirii celor mai înalte clădiri din municipiu în lunca Sucevei, va fi marcată astfel o nouă etapă urbanistică, cu clădiri de dimensiuni impresionante, dar şi o extindere a oraşului într-o zonă insuficient dezvoltată. 

De altfel, firma care a depus acest proiect nu vrea să se limiteze doar la cele patru blocuri turn, dovadă fiind noile achiziţii de teren din acea zonă, prin care au acum la dispoziţie o suprafaţă de peste 12 hectare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocuri turn cu 20 de etaje, în lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Blocuri turn cu 20 de etaje, în lunca Sucevei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sensuri giratorii trimis de
(13 dec 2008, 15:52:15
ce tot atatea sensuri giratorii ??

semafoarele ce au? sau nu se pot spala banii cu semafoarele?
1.1  RE: Sensuri giratorii trimis de
(13 dec 2008, 21:23:32
Observ ca nu prea ai contacte cu exteriorul. Daca nu ai fi afectat de paranoia asa de mult, ti-ai da seama ca un sens giratoriu rezolva mult mai eficient problema fluxului mare de masini decat un semafor. Locuiesc in Irlanda de ceva vreme si aici la fiecare intersectie este cate un sens giratoriu, la fel in UK, la fel in Franta, Italia etc. P.S. Sensul Giratoriu Semaforizat din Burdujeni e cea mai mare aberatie...nicaieri nu se face sens giratoriu semaforizat.
1.2  RE: Sensuri giratorii trimis de
(14 dec 2008, 20:38:43
da?

se vede ca nu ai fost prin romania de cand de la bazar in bdj sunt 3 sensuri giratorii. se face coada de la i2 pana la bazar.

sensul giratoriu de la galeria e facut bine: dai prioritate de pe european celor de pe autostrada moara. ti se pare corect?

acum 2 sapt am venit din viena, si crede-ma nu am vazut acolo decat un sens giratoriu, si facut cu cap , ca cel de la stefan, nu astea cu 2 benzi in care cel de pe prima banda taie a 2a banda cand intra in sensul giratoriu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei