Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noul Cabinet va avea 19 ministere şi patru posturi de ministru delegat

Duminică, 14 Decembrie 2008 (20:01:58)

Guvernul PDL-PSD va avea 23 de portofolii ministeriale, dintre care patru de ministru delegat, cărora li se vor adăuga postul de premier şi un post de vicepremier, potrivit anexei la Regulamentul de funcţionare a coaliţiei celor două formaţiuni.

Astfel, Guvernul va avea posturile de ministru delegat pentru buget, ministru delegat pentu uactivitatea de cercetare, ministru delegat pentru reforma administrativă şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

Noul Cabinet va avea 19 ministere, respectiv Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Energiei, Industriei şi Resurselor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Agriculturii, (Pădurilor) şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Imfrastructurii şi Transporturilor, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Mediului (şi Pădurilor), Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerul Comerţului, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Ministerul Justiţiei şi Reformei Legislative, Ministerul pentru Afaceri Europene,.

Dintre cele 23 de portofolii, PSD va avea unul în plus faţă de PDL.

PSD şi PDL au stabilit, prin "Regulamentul privind funcţionarea coliţiei la nivel central şi local", modalitatea de constituire şi funcţionare a Guvernului.

Astfel, potrivit documentului citat, Executivul va cuprinde un post de vice-prim-ministru care va reveni părţii care nu deţine funcţia de prim-ministru.

Partea care nu deţine funcţia de prim-ministru are drept de primă opţiune pentru una dintre celelalte funcţii de membru al Guvernului, se mai arată în document.

Potrivit documentului citat, repartizarea celorlalte funcţii de membru al Guvernului se va face în sistem paritar, fiecare parte alegând pe rând câte două dintre celelalte funcţii astfel încât numărul miniştrilor ce revine fiecăreia dintre cele două părţi să fie egal.

Conform principiului ministerelor monocolore, funcţiile politice din cadrul unui minister sau altă structură a administraţiei publice centrale revin aceleiaşi părţi, se mai arată în document.

Totodată, documentul prevede că, pe cale de excepţie, la fiecare minister va fi numit un secretar de stat din partea celeilalte părţi.

Repartizarea funcţiilor de secretar de stat, subsecretar de stat şi asimilaţii acestora, precum şi a altor funcţii de conducere din cadrul structurilor aflate în subordinea ori coordonarea Guvernului sau ministerelor, se va face în sistem paritar, pe baza principiilor profesionalismului, competenţei şi integrităţii morale în condiţiile legii, se mai arată în document.

Acesta prevede că Secretariatul General al Guvernului va fi condus de un secretar general desemnat de partea căreia i-a revenit funcţia de prim-ministru şi de un secretar general adjunct, desemnat de partea căreia i-a revenit funcţia de viceprim-ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul Cabinet va avea 19 ministere şi patru posturi de ministru delegat.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul Cabinet va avea 19 ministere şi patru posturi de ministru delegat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei