Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu şi Năstase au lipsit de la ceremonia semnării parteneriatului PDL-PSD

Duminică, 14 Decembrie 2008 (20:23:00)
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu şi preşedintele Consiliului Naţional Adrian Năstase au lipsit, duminică după-amiază, de la ceremonia semnării Partenariatului pentru România, între PDL şi PSD.

Ambii au participat, duminică, la şedinţa grupurilor parlamentare. Ulterior, Adrian Năstase a afirmat că are un eveniment în familie şi a plecat.

Mircea Geoană şi Emil Boc au semnat, duminică, Parteneriatul pentru România între PDL şi PSD.

Din partea PSD, la ceremonie au participat, printre alţii, Titus Corlăţean, Miron Mitrea, Marian Oprişan, care s-a închinat după semnarea documentului. De asemenea, a fost prezentă şi Daniela Popa, lider PC.

Democrat-liberalii au fost reprezentaţi, printre alţii, de premierul desemnat Theodor Stolojan, de Ioan Oltean, de Valeriu Stoica.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică, şedinţa grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, că formula de guvernare între PSD şi PDL reprezintă un "element diferit", dar că în politică un compromis este un lucru necesar, precizând că "a face compromisuri nu înseamnă însă a te compromite".

El a apreciat că această coaliţie PSD-PDL reprezintă un examen pe care speră ca atât partidul pe care îl reprezintă, cât şi grupul parlamentar să îl treacă "cum trebuie", o asemenea coaliţie putând fi benefică în momente dificile.

"E foarte important să fie o guvernare responsabilă şi stabilă, iar dacă vor fi respectate aceste lucruri s-ar putea să dea rezultate", a mai spus Ion Iliescu.

Întrebat dacă crede că va rezista coaliţia de guvernare PSD-PDL, Iliescu a răspuns: "Depinde de evoluţia conjuncturilor, de modul în care fiecare partid va privi aceste lucruri şi va şti să respecte nişte principii, să se adapteze la nişte principii de la care se porneşte. Şi există un factor important care poate fi perturbator sau, din contră, de care toţi se tem cel mai mult şi îl ştim cu toţii (Traian Băsescu - n.r.)".

Anterior, Iliescu a criticat pe blogul său, modul în care a fost desemnat Theodor Stolojan ca premier.

În urmă cu o săptămână, Năstase declara că, dacă partidul său nu va reuşi să-şi impună premierul, este mai bine ca PSD să meargă pentru o perioadă în opoziţie, în vederea asigurării echilibrului scenei politice.

"Eu cred că, dacă nu reusim să echilibrăm scena politică şi dacă nu reusim să impunem un premier de la noi, pe un program pe care să îl susţinem în cadrul viitorului Guvern, soluţia cea mai bună este sa intrăm pentru o perioada in opoziţie", spunea Năstase.

Iliescu şi Năstase s-au numărat printre susţinătorii unei alianţe cu PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu şi Năstase au lipsit de la ceremonia semnării parteneriatului PDL-PSD.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu şi Năstase au lipsit de la ceremonia semnării parteneriatului PDL-PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei