Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


PSD, noul sac de box al pugilistului din Deal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Foame mare la PSD. Organismul, cândva robust al partidului moşit de Nea Nelu, s-a anemiat tot, ca după o zi de post negru. O zi care a durat patru ani. În consecinţă au cerut, cu voce bărbătească, îngroşată de „milioanele de voturi” obţinute la parlamentare, „Vrem la guvernare”. N-a trecut mult şi tonul ferm a devenit, spre amuzamentul unei galerii sătulă, dar şi dornică de circ, un mieunat de pisică la poarta Cotrocenilor.

E limpede pentru oricine că Traian Băsescu şi-a jucat, ca un mare pocherist trişor, şi de această dată, cărţile pe care le-a avut în mână. Întâlnind falca fără gardă a adversarului PSD, a lovit. Mai întâi uşor, cu un aer de diplomaţie stilată, apoi puternic, în stilul care-i este caracteristic. Cât va mai încasa partidul considerat până ieri cel mai mare şi mai tare din parcare? Pitit în spatele mandatului multor baroni locali care au vrut la putere, Geoană a devenit faţa palidă a sacului de box de serviciu. PSD a cerut mai întâi ritos postul de premier care i se cuvenea conform celor „90.000 de voturi” în plus faţă de PD-L. Nu-l are. Băse a mai tras o scatoalcă în direct. Stolojan va fi premier patru ani! El şi numai el! Aici preşedintele ştie că forţează graniţele norocului pentru că istoria se anunţă tulbure, schimbătoare şi nu toate ale lumii ţin de starostele din Deal.

PSD s-a băţoşit cerând să fie la guvernare fără UDMR. Suntem şi aşa destui! -  au glăsuit social-democraţii. Niet, a zis din nou Traian Băsescu. Vor fi şi ungurii. Specialiştii în dedesubturi politice spun că pentru prezidenţialele din noiembrie anul viitor procentele alegătorilor maghiari, circa şapte la sută, pot fi extrem de importante. Cum să fii dobitoc şi să pierzi aşa alegători disciplinaţi!

Niciodată, într-un interval atât de scurt, PSD n-a încasat atâţia pumni în dinţi. Desenul umilirii a venit acum două zile de la cea mai dragă instituţie a preşedintelui -DNA. Procurorii au pus sechestru pe casa - cui! A lui Miron Mitrea, cel care-i lua gâtul lui Geoană, dacă ratează intrarea la guvernare alături de PD-L. Artizanul „istoricei cununii”, naşul naşilor a fost primul dat la jupuit.

Sigur, Traian Băsescu şi-a măcinat întotdeauna aliaţii. Aşa s-a petrecut cu ţărăniştii, apoi cu liberalii, fraţi în Alianţa D.A. Niciodată însă demolarea n-a început atât de iute. Fiecare zi aduce, în ringul de dans al noii încuscriri, surpriza unui şut în zonele sensibile. Daţi-ne măcar Justiţia, au cerut pesediştii. „Nici acest portofoliu nu-i negociabil” a venit, prin vocea lui Boc, răspunsul de la Cotroceni. Va veni din nou Monica Macovei. Independentă, independentă, oarbă, oarbă, dar Justiţia trebuie să asculte şi ea de cineva. De, fireşte, stăpânul de la Cotroceni. Traşi pe tuşă, Iliescu şi Năstase au încercat zadarnic să oprească galopul sinucigaş spre bucate, al confraţilor flămânzi. Sunt mâncăruri otrăvite! Camarazi, atenţie! Degeaba însă.

Va mai încasa lovituri fostul partid al lui Iliescu şi Năstase? E greu de crezut că un pugilist făcut KO mai simte durere când i se administrează un nou şut. Simţurile îi sunt atrofiate. Acest fost luptător imploră, cu gest rebegit, un taburet măcar în colţul mesei. Preşedintele, stăpân absolut acum şi pe Palatul Victoria (n-o să–mi spuneţi că Stolojan îi va ieşi vreodată din cuvânt) a rămas singur în ring. A rămas singur la masa de joc. Am mai trăit aşa ceva? Parcă, da!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD, noul sac de box al pugilistului din Deal.
 Vizualizări articol: 2162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
PSD, noul sac de box al pugilistului din Deal5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei