Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Vicovu de Jos

Şase case pentru victimele inundaţiilor, ridicate cu ajutoare din Craiova

Duminică, 14 Decembrie 2008 (14:40:29)

Şase familii din Vicovu de Jos, afectate de inundaţiile din vară, se vor putea muta în casă nouă în primăvara anului viitor. Cele şase case au fost deja ridicate şi acoperite, la construcţia acestora fiind folosite materialele trimise în cadrul campaniei „Craiova ajută Moldova”, iniţiată de Fundaţia “Gazeta de Sud”.

La mijlocul lunii august, şapte tiruri încărcate cu ajutoare trimise de craioveni au ajuns în localitatea suceveană Vicovu de Jos, unde au fost descărcate, iar sătenilor afectaţi mai tare de inundaţii li s-au acordat pe loc ajutoare băneşti, haine şi alimente.

În plus, au fost aduse foarte multe materiale de construcţii, cu ajutorul cărora au putut fi demarate lucrările de construire a noi case, pe un deal unde Primăria a oferit familiilor afectate de inundaţii câte 10 ari de teren.

În scurt timp, cele şase case vor fi racordate şi la reţeaua de energie electrică, care a fost deja adusă în zonă, iar după finalizarea lucrărilor interioare, vicovenii ale căror case au fost afectate de alunecările de teren produse de inundaţii vor putea să se mute acolo.

Viceprimarul comunei Vicovu de Jos, Petru Belibou, a precizat că din materialele trimise de craioveni şi din ajutoarele primite de la Guvern au fost ridicate şase case, dar au mai fost efectuate şi lucrări de consolidare a unui pod afectat de furia apelor.

În cadrul campaniei „Craiova ajută Moldova”, iniţiată de Fundaţia “Gazeta de Sud”, Primăria Craiova şi Monitorul de Suceava, la Vicovu de Jos au fost descărcate 9000 de ţigle, 44 de tone de ciment, 12 tone de cărămizi, 500 de saci de glet, 100 mp de polistiren pentru izolarea termică a caselor, 30 de saci de adeziv, precum şi 22 de plăci de gips carton, 10 saci de ciment, 10 de adeziv, vopsea lavabilă, polistiren, dibluri şi holzşururburi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase case pentru victimele inundaţiilor, ridicate cu ajutoare din Craiova .
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase case pentru victimele inundaţiilor, ridicate cu ajutoare din Craiova5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei