Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Combinaţii

Dansurile populare, acoperire pentru traficanţii de carne vie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Autorităţile române din zona vămii Siret au informaţii că există reţele de traficanţi de persoane care îşi racolează clienţii din spaţiul extracomunitar, sub acoperirea unor contracte pentru dansuri populare, îi aduc în România prin Suceava şi le facilitează ulterior accesul spre Occident.

Administratorul unic al Consiliului Judeţean Suceava, Petru Luhan, arată, într-un comunicat de presă, că este vorba despre „persoane care vin în România în urma unor invitaţii, un procent de 15-20% plecând mai departe spre țări precum Franța, Italia, restul întorcându-se în Ucraina după 3 luni de zile”.

Autorităţile ucrainene spun, însă, că în ţara lor cel mai frecvent mod de practicare a traficului de persoane este așa-zisul ”export” de femei în Turcia. 

Petru Luhan declară că, în privinţa traficului de persoane, în anul 2007 județul Suceava a ocupat locul 27 pe țară, cu un număr de 15 bărbați și 13 femei înregistrate ca fiind victime ale traficului de persoane, iar în anul 2008 a ocupat locul 24 la nivel naţional, cu 9 bărbați și 10 femei înregistrate ca fiind victime ale traficului de persoane.

 

 

Georgienii, pe primul loc la emigranţi ilegali prin vama Siret

 „După părerea reprezentanților poliției de frontieră, numărul persoanelor care cad victime traficului de persoane este cu mult mai mare, însă nu poate fi cuantificat deoarece cele mai multe persoane refuză să facă reclamație organelor competente”, afirmă Petru Luhan.

În ceea ce priveşte migraţia, deşi nu a ajuns la cifre îngrijorătoare, în acest an numărul migranţilor a fost în creştere faţă de anii precedenţi, iar cei mai mulţi migranţi ilegali au fost cetăţeni georgieni.

Pentru a ţine sub control acest fenomen şi pentru a extinde cooperarea transfrontalieră cu autorităţile ucrainene, între cele două părţi au loc periodic întâlniri de lucru. Ultima a avut loc joi, 10 decembrie, în vama Siret.

Din delegaţia judeţului Suceava au făcut parte Petru Luhan, comisarul Alexandru Buțincu, comisarul-șef Călin Cercel, comisarul-șef Aurel Anea și Nicolai Lucaci, administratorul Vămii Siret, iar din delegația regiunii Cernăuți, locotenent colonel Dudkevici E.V., maior Kovalciuc Yu.V. şi maior Zaiarniuc A.V., din cadrul departamentului de grăniceri Cernăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dansurile populare, acoperire pentru traficanţii de carne vie.
 Vizualizări articol: 3393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Dansurile populare, acoperire pentru traficanţii de carne vie2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei