Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Guvernul ia în calcul sesizarea CC privind un posibil conflict Executiv-Legislativ

Joi, 2 Octombrie 2008 (18:12:04)
Guvernul ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea în Parlament a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, a declarat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Întrebat când va fi luată o decizie privind sesizarea Curţii Constituţionale, Vosganian a răspuns: "În cinci zile, aşa cum prevede legea".

Ministrul Economiei a mai spus şi că ar putea sesiza CSAT pe această problemă.

Vosganian a adăugat că intenţionează să solicite un punct de vedere din partea Băncii Naţionale a României şi Parlamentului în şedinţă comună, dar şi să înceapă o serie de consulări cu partenerii sociali, sindicatele şi patronatele.

"Parlamentul în şedinţă comună este cel care poate decide, în legătură cu bugetul şi în legătură cu creşterea deficitului bugetar, care este cea mai probabilă consecinţă a adoptării legii privind majorarea salarială în sistemul de învăţământ", a spus ministrul Varujan Vosganian.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Premierul Tăriceanu a declarat, joi, că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că trebuie făcută în special pentru salariile mici, şi nu "cu puţină logică", aşa cum a decis Parlamentul, şi a propus consultări cu sindicatele şi partidele, pentru o analiză serioasă în acest sens.

Premierul a mai afirmat că majorările salariale trebuie să fie realiste, iar o majorare de 50% nu este sustenabilă economic.

"O creştere atât de mare, cu 50%, nu poate să fie sustenabilă din punct de vedere economic. În nicio ţară din lume nu cred că s-a pomenit, decât probabil în perioade de inflaţie foarte mare. Când inflaţia este de 50%, poţi să faci o majorare de 50%, că nu dai nimic", a arătat premierul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Guvernul ia în calcul sesizarea CC privind un posibil conflict Executiv-Legislativ.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Guvernul ia în calcul sesizarea CC privind un posibil conflict Executiv-Legislativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei