Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a prelungit cu trei luni valabilitatea formularelor de provenienţă şi transport al lemnului

Joi, 2 Octombrie 2008 (14:13:37)
Guvernul a prelungit cu 90 de zile valabilitatea vechilor formulare de provenienţă şi de însoţire a materialelor lemnoase, acestea urmând să circule în paralel cu noile tipuri de formulare, intrate în vigoare la 1 octombrie.

"Prin hotărârea adoptată în şedinţa din 1 octombrie se are în vedere completarea HG nr. 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund. Aplicarea HG 996/2008, intrată în vigoare la 1 octombrie 2008, implică ieşirea din uz a tuturor formularelor de documente de provenienţă şi de transport instituite de vechea reglementare", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Agriculutrii a propus prelungirea periodei de valabilitate a formularelor întrucât noile tipuri de documente nu erau distribuite tuturor agenţilor economici la data de 1 octombrie, când aceştia trebuiau să înceapă să le folosească.

Noile documente au intrat în vigoare la 1 ocotmbrie, odată cu sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.

Sistemul presupune că ocoalele silvice şi transportatorii, depozitarii, prelucrătorii şi comercianţii de masă lemnoasă vor utiliza acelaşi soft, introducând într-un sistem integrat date privind lemnul utilizat.

Astfel, ocoalele silvice vor introduce în sistem actele de punere în valoare, care cuprind informaţii precum numărul de arbori, înălţimea, diametrul şi volumul total estimat, iar firmele de pe filieră introduc de asemenea date privind cantităţile de lemn preluate, depozitate sau livrate. Neconcordanţa datelor va fi semnalată de sistem.

Ocoalele silvice au început să utlizeze softul la 1 octombrie, iar prima raportare (centralizarea datelor introduse) va fi la 5 noiembrie. Prima raportare pentru agenţii economici va fi pe 5 decembrie. Softul utilizat este distribuit gratuit.

Potrivit Ministerului Agriculturii, există 450 de ocoale silvice şi circa 8.000 de firme pe filiera lemnului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a prelungit cu trei luni valabilitatea formularelor de provenienţă şi transport al lemnului.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a prelungit cu trei luni valabilitatea formularelor de provenienţă şi transport al lemnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei