Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grupul Volkswagen: Audi nu vrea să investească în România sau în ţări din centrul şi estul Europei

Joi, 2 Octombrie 2008 (13:30:51)
Grupul Volkswagen, care deţine marca Audi, nu este interesat să investească în România sau în alte ţări din centrul şi estul Europei, infirmând astfel spusele ministrului pentru IMM, Comerţ şi Turism, Ovidiu Silaghi, care declara, în mai, că producătorul auto menţionat vrea să producă în România.

"Audi are fabrici în Ungaria, în Slovacia şi nu avem planuri în legătură cu România ori alte state din centrul şi estul Europei", a declarat, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, în cadrul unui eveniment de prezentare a noutăţilor care urmează să fie dezvăluite joi la Salonul Auto de la Paris.

Întrebat dacă este posibil ca Audi să investească, în România, într-o facilitate de producţie a componentelor auto, nu într-o uzină de asamblare, Winterkorn a spus: "Nu avem planuri".

În luna mai a acestui an, ministrul pentru IMM, Comerţ şi Turism, Ovidiu Silaghi, a declarat că, pe lângă Mercedes şi Mitsubishi, şi producătorul auto german Audi doreşte să deschidă o facilitate de producţie în România.

"Fiecare dintre ele studiază în prezent mai multe locaţii şi încearcă să gaăsească un teren potrivit. Cei de la Mercedes găsiseră la Oradea, unde totul părea în regulă. Până la urmă au constatat că pânza freatică de acolo este foarte subţire şi asta i-ar fi împiedicat să-şi înceapă activitatea de producţie. Din câte ştiu, se pare că s-au orientat către Timişoara", declara Silaghi în luna mai.

Între timp, Mercedes-Benz a ales Ungaria ca ţară în care să-şi amplaseze unitatea de asamblare, iar japonezii de la Mitsubishi nu s-au mai întors în România pentru a căuta un amplasament pentru o viitoare fabrică de componente auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul Volkswagen: Audi nu vrea să investească în România sau în ţări din centrul şi estul Europei.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul Volkswagen: Audi nu vrea să investească în România sau în ţări din centrul şi estul Europei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei