Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Aritmetica pe înţelesul fotbalistului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe Mircea Badea, se ştie, nu-l interesează absolut deloc fotbalul, ceea ce la un bărbat eu o consider ca fiind o infirmitate. Ceea ce nu l-a împiedicat însă, alaltăieri, să facă o glumă memorabilă. Zicea el că dacă ar fi fost antrenor la Steaua, l-ar băga în teren pe Nicoliţă doar o repriză, prima. Asta fiindcă la pauză ar trebui să-i explice, în doar 15 minute, că urmează schimbarea terenului şi că poarta aia unde avusese el treabă până atunci, acum e în partea ailaltă, deci trebuie evitată, ceea ce, spunea Badea, ăluia i-ar fi tare greu, dacă nu de-a dreptul imposibil, să înţeleagă. De fapt o fi fost chiar o glumă!?

Tot nişte calcule derutante pentru ei înşişi au comis şi niscai fotbalişti de la Dinamo. I-am văzut ieri, pe mai multe canale de televiziune, spunând la unison, că meciul retur cu Nijmegen este aproape o formalitate, acum, după ce în meciul tur au „citit”  jocul adversarilor. Mai rămâne amănuntul surmontării handicapului de un gol pe care-l vor avea la startul partidei, pentru care, desigur, au găsit soluţia. Ei, abia asta-i chestia cu matematica şi care cred că o să-i încurce, da’ rău de tot. Zicea unul dintre ei: „În fond, suntem trei atacanţi care trebuie să înscriem două goluri”! Cum ziceam, beleaua-i gata: cum vor proceda? O să dea fiecare câte 0,66 goluri, astfel încât, înmulţind cu 3, să dea un total de două? Da, dar cine să facă acest calcul, pe lângă care cele legate de acceleratorul de particule par joacă de copil? Credeţi că cei trei, punând minte lângă minte, reuşesc în timp util să împartă 2 la 3? Dar oare nu se vor bosumfla chiar ei amintindu-şi zicala aia: „Cum împarţi două paie la trei măgari?”? Peste toate, însă, mai vin şi eu cu un calcul, încă mai simplu: pot ei să înscrie nu 2, ci chiar 3 sau 4 goluri, însă văd că nimeni nu s-a învrednicit să ia în calcul golurile ălora. Că, pardon, cât timp prin apărarea noastră bântuie (ca meningita!) Tamaş, numai cine nu vrea nu ne înscrie câte goluri vrea.

De ce nu zic nimic de Steaua? Păi, ce altceva să spun decât că a arătat aceeaşi spaimă de adversar ca întotdeauna şi despre care am tot scris? Că Clujul ar fi bătut-o pe Fiorentina fără emoţii? Că Steaua, aşa slabă cum e, ar fi trebuit să aibă acum 6 puncte, nu 1? Le ştiţi la fel de bine ca mine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aritmetica pe înţelesul fotbalistului.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aritmetica pe înţelesul fotbalistului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla trimis de
( 2 oct 2008, 13:03:55
buna gluma cu 0,66 dar mai buna-i a lui badea.mie badea nu-mi place si kiar nu mai stiam nimic de el.eu m-am uitat la dan spataru,na,mersi dorule ...chiar am ras

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei