Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Nereguli grosolane la administraţia câmpulungeană a pieţelor

O anchetă de proporţii se desfăşoară la Administraţia Pieţelor din Câmpulung Moldovenesc, serviciu autofinanţat al Primăriei. Şeful Administraţiei Pieţelor, Vasile Simionescu, a demisionat pe motive medicale şi s-a internat în spital. Coincidenţă sau nu, gestul său vine după ce în documentele contabile s-au găsit nereguli evidente.

„În urma unui control efectuat la piaţa agroalimetară s-au găsit probleme extrem de grave cu privire la respectarea HCL nr 59 din 2005, mai exact la respectarea modului de încasare a taxelor. Nu putem da nici un rezultat la această oră, pentru că organele de anchetă efectuează cercetări în acest caz”, ne-a precizat viceprimarul câmpulungean Mihăiţă Negură, în calitate de coordonator al acestui serviciu al Primăriei.

Ani în şir câmpulungenii s-au plâns că piaţa lor arată groaznic şi comercianţilor le era silă să îşi vândă marfa în asemenea condiţii.

Zdreneţele atârnate pe post de învelitori împotriva ploii şi alte „găselniţe” în loc de dotări i-au revoltat şi în actualul, dar şi în precedentul Consiliu Local pe aleşii câmpulungenilor. De câte ori au cerut însă socoteală conducerii serviciului, li s-a răspuns că încasările au fost foarte slabe şi că serviciul scoate cu greu bani de salarii. După fiecare interpelare, la piaţă se mai făcea câte ceva, aşa că nimeni nu a avut motive evidente să bănuiască o scurgere a banilor.

Problemele conducerii Administraţiei Pieţei au început când noul coordonator al acestui serviciu din partea autorităţii locale, viceprimarul Negură, s-a întrebat, ca şi restul edililor câmpulungeni, de ce nu are bani piaţa pentru investiţii şi dotări dacă în fiecare zi e plină de comercianţi şi cumpărători.

 

Chitanţe falsificate

Neregulile, diferenţe între înscrisuri pe exemplare ale aceleiaşi chitanţe, au fost constatate întâmplător de viceprimar, chiar după ce îi avertizase personal pe angajaţii de la piaţă că există zvonuri despre încasări dubioase şi că ar face bine să evite asemenea matrapazlâcuri, pentru că nu le vor fi tolerate. Viceprimarul nu avea iniţial dovezi că s-a întâmplat aşa ceva, dar la doar câteva zile a găsit o proaspătă chitanţă buclucaşă şi şeful pieţei a demisionat. Când au fost luate alte acte la control, chitanţe pentru încasările abonamentelor la tarabe, s-a văzut că nu era un caz singular şi au fost sesizate organele de anchetă, pentru că nu s-a obţinut o explicaţie decentă de la conducerea pieţei.

Viceprimarul nu a infirmat aceste informaţii şi s-a declarat îngrijorat că neregulile ar putea întrece imaginaţia. Deocamdată nu ni s-au oferit oficial detalii despre amploarea pagubei şi autori, dar surse din primăria municipiului spun că în mai puţin de două luni, perioada verificată iniţial de conducerea primăriei, prejudiciul a fost de 3000 de lei, prin falsificarea a 15 chitanţe. Nici chitanţele societăţilor comerciale care au contracte de închiriere cu primăria pe sume clare se pare că nu au scăpat neprelucrate şi numai de la una dintre aceste firme suma încasată de la chiriaş şi nedepusă în casierie de-a lungul vremii se poate ridica la 34000 de lei.

Cel puţin în cazul chitanţelor dubioase depistate deja, doar o zecime din suma încasată de la comerciant a fost înregistrată şi oficial. Anchetatorii şi-au propus acum să verifice actele din ultimii cinci ani şi să afle cine este vinovat, de când au devenit aceste nereguli o practică şi cum de nu s-a observat până acum.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli grosolane la administraţia câmpulungeană a pieţelor.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Nereguli grosolane la administraţia câmpulungeană a pieţelor4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bulangiul de primar trimis de
( 2 oct 2008, 11:24:37
bai nesimtitule in fata primariei sunt o mie de gropi ,arata-le nu arata poza de pe timpul lui ceausescu

1.1  RE: Bulangiul de primar trimis de
( 2 oct 2008, 15:34:30
Mai fraiere, nu ai priceput, nu e poza veche, aia e primaria viitorului, bre...Nu ai viziune urbanistica deloc, ghiolbane!
2.   Adevarat trimis de
( 2 oct 2008, 11:27:15
gabriel serban e cel mai de nimic primar al tuturor timpurilor,o jigodie ,trebuie bagat la puscarie,aloooooo justitia!!!!!
2.1  RE: Adevarat trimis de
( 2 oct 2008, 14:24:15
Nesimtitul asta de primar, a contractat lucrari de zeci de miliarde in preajma alegerilor, k sa iasa din nou, iar acum nu are cu ce sa plateasca constructorii.Primaria Campulung, are datorii de miliarde la firmele de constructii, care au executat lucrari pe baza contractelor semnate de mafiotul asta de primar...Cel mai nesimtit dintre nesimtitii nesimtitilor...Nu m-as mira, k in scurt timp,sa auzim vesti proaste dinspre Campulung...
2.2  RE: Adevarat trimis de
( 2 oct 2008, 15:28:43
Aveti dreptate, dar de ce dati in parlitul de primar pentru ca avea un paduche in cojoc? Credeti ca ala e bucuros ca boul a furat si acu da degeaba cu subsemnatul?
3.   De rasul tarii trimis de
( 2 oct 2008, 12:34:40
mi-e rusine ca sant din acest oras care arata mai rau decat dupa bombardament....primarule nu iti este rusine sa iesi in oras ?

BTT-UL A AJUNS LOC DE ADPOST PT. CAINI,,TURISTII FUG DE CAMPULUNG DATORITA

FAPTULUI CA ESTI FOARTE GOSPODAR DAR IN SENS NEGATIV...AR TREBUI SA-I PUPI PICIOARELE LUI MAZARE DE LA CONSTANTA DACA NU STII SI SA-L ROGI SA TE INVETE MESERIE ,DACA PANA ATUNCI NU TE FUGARESC CAMPULUNGENII..
3.1  RE: De rasul tarii trimis de
( 2 oct 2008, 13:36:24
-Vino in Suceava sa vezi ce strazi avem. Dar sa vezi si ce primar! De rasul rasului
4.   Nereguli grosolane in administratia pietelor trimis de
( 2 oct 2008, 14:27:44
Mi-e sila de acest oras mizerabil,arata ca dupa un bombardament,in primul rand drumurile arata jalnic,cei care au facut artera principala,n-au intrat cu 10 m de asfalt la fiecare intersectie,sunt cratere imense incepand de la judecatorie,Molidului 2,Randunicii,in fata la pompieri si politie,chiar la primarie,in fata la fisc,apoi la Il Canguro si pana la spital.Am vb de acest traseu fiindca aici sunt cele mai importante institutii ale statului,unde perinda foarte multi cetateni ptr.diferite probleme sociale.De asemenea BTT unde se putea amenaja un adevarat complex turistic,dar e greu,ptr.ca in Clung Moldovenesc oamenii sunt invatati cu "slugi".Ei stiu sa organizeze serbarile zapezii,zilele C-lungului,festivalul laptarilor,unde si-a demonstrat clasa umflatul de Vsile Lupu,fost deputat taranist,un bou adevarat,cand a baut cca 10 l lapte.Iar Simionescu trebuie spanzurat de testicule,poponarul naibii,este gay impreuna cu boul de Udisteanu,niste infecti
4.1  RE: Nereguli grosolane in administratia pietelor trimis de
( 2 oct 2008, 14:37:17
de bazar ce s-a mai vorbim,pune hotii sa incaseze banii,dar pt ce bani fara toaleta fara conditii ,fara nimic,hotii ,hotii si iar hotii,titi si in frunte cu primarul si viceprimarul care tine in spate centrul comercial de la eden.care au niste preturi umflate ca sa jecmaneasca oamenii.
4.2  RE: Nereguli grosolane in administratia pietelor trimis de
( 2 oct 2008, 15:31:45
Bun, de acord cu voi, primarul e de nimic, dar de ce l-ati votat????? Rezulta ca v-a placut 4 ani cum v-a lucrat si ati mai vrut, nu? Acu de ce urlati? O meritati, va ofera ce va place...
5.   Ma pis pe voi trimis de
( 2 oct 2008, 16:39:22
ma pis pe voi campulungenilor m-ati imbogatit 4 ani ,trebuie sa ma mai imbogatiti 4:)))))))
6.   Consternat... trimis de
( 2 oct 2008, 16:50:32
nu voi intelege niciodata cum asemenea oras a ajuns ultimul din judet,pana si siretul e mai frumos si mai curat!!!

daca-ti parchezi masina proaspat spalata pe centru fie si numai pt 5 minute...constati ca ai spalat-o inutil,e dezastru,praf,gropi si mizerie crunta,cei ce ne viziteaza orasul sunt impresionati negati de strazile orasului,asemenea gropi.....gauri record pe drumul ce leaga politia de spital sau cel ce duce la sediul renelului din Sahla...o mizerie de oras,o mizerie si in administratia lui...stiu doar sa fure acolo sus...sa se INGRASE sa-si ia JEEP`uri si sa petreaca...nu putem decat sa speram ca-i vom vedea pe la DNA albi la fata si cu averile confiscate...fie ele si trecute pe numele familiei,mult succes.
7.   Iluzi desarte trimis de
( 2 oct 2008, 21:51:18
Cea mai infecta piata din anii 68,din bun simt nu trebuia sa mai candideze.

Economic nu a adus nici o firma...jale

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei