Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va trimite Preşedinţiei o notă de atenţionare asupra lipsei banilor pentru profesori

Joi, 2 Octombrie 2008 (18:10:33)
Guvernul va transmite Preşedinţiei o informare privind decizia Camerei Deputaţilor de creştere a salariilor cadrelor didactice cu 50% în care va atenţiona, înaintea promulgării, că nu există surse de finanţare pentru susţinerea acestei majorări, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Executivul intenţionează totodată să sesizeze Curtea Constituţională în cazul acestui act normativ.

"Există un termen de contestare, după ce se înaintează propunerea legislativă, care decurge de luni. Există în intenţie aşa ceva (contestarea la Curtea Constituţională - n.r.), pentru că nu este prevăzută sursa de finanţare. Când Parlamentul cere o mărire de salarii, trebuie să precizeze şi sursa de finanţare. Procedura impune să ceară un aviz formal din partea Guvernului care să confirme existenţa surselor de finanţare, ori aceste etape nu au fost respectate. Sunt şanse mari ca iniţiativa să fie atacată la Curte", au afirmat sursele citate.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că Guvernul ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea în Parlament a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%.

Întrebat când va fi luată o decizie privind sesizarea Curţii Constituţionale, Vosganian a răspuns: "În cinci zile, aşa cum prevede legea".

Ministrul Economiei a mai spus şi că ar putea sesiza CSAT pe această problemă.

Vosganian a adăugat că intenţionează să solicite un punct de vedere din partea Băncii Naţionale a României şi Parlamentului în şedinţă comună, dar şi să înceapă o serie de consulări cu partenerii sociali, sindicatele şi patronatele.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Premierul Tăriceanu a declarat, joi, că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că trebuie făcută în special pentru salariile mici, şi nu "cu puţină logică", aşa cum a decis Parlamentul, şi a propus consultări cu sindicatele şi partidele, pentru o analiză serioasă în acest sens.

Premierul a mai afirmat că majorările salariale trebuie să fie realiste, iar o majorare de 50% nu este sustenabilă economic.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, miercuri, la Constanţa, dacă va promulga legea privind creşterea salariilor cadrelor didactice, el răspunzând din mers "Cum să nu!".

La plecarea de la festivitatea de inaugurare a unei noi clădiri din campusul Universităţii Ovidius din Constanţa, preşedintele Băsescu a fost întrebat dacă va promulga legea privind creşterea salariilor cadrelor didactice.

Şeful statului a răspuns din mers: "Cum să nu!".

La insistenţele jurnaliştilor pe aceeaşi temă, Traian Băsescu nu a mai făcut niciun comentariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va trimite Preşedinţiei o notă de atenţionare asupra lipsei banilor pentru profesori.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va trimite Preşedinţiei o notă de atenţionare asupra lipsei banilor pentru profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei