Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Văcăroiu: Geoană, Tărăcilă sau Şerban Nicolae - variantele PSD pentru şefia Senatului

Joi, 2 Octombrie 2008 (13:29:59)
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, că, în eventualitatea în care s-ar vacanta funcţia sa, prin plecarea la Curtea de Conturi, PSD va propune, conform Regulamentului, un candidat la şefia Senatului, care ar putea fi Mircea Geoană, Doru Ioan Tărăcilă sau Şerban Nicolae.

"Dacă se întâmplă astfel de situaţie (vacantarea funcţie de preşedinte al Senatului, prin plecarea la Curtea de Conturi - n.r.), vă interesează procedura? Lucrurile sunt foarte simple: avem un Regulament, avem o decizie a Curţii Constituţionale: grupul PSD propune un alt candidat pentru funcţia de preşedinte", a precizat Văcăroiu.

Întrebat care ar putea fi candidatul, Văcăroiu a răspuns: "Foarte mulţi. Şi domnul Geoană, şi domnul Tărăcilă, şi domnul Şerban Nicolae. Avem un portofoliu suficient".

Văcăroiu a arătat, însă, că nu a luat încă decizia de a merge la Curtea de Conturi.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care va ajunge la Curtea de Conturi, ce se întâmplă cu funcţia de preşedinte al Senatului, Văcăroiu a spus: "Asta vă preocupă, că nu vom avea preşedinte? În primul rând nu am luat decizia dacă merg sau nu la Curtea de Conturi, ca să fie clar. Vom avea o discuţie la partid, o să vedem. În al doilea rând, nu avem o lege promulgată".

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, miercuri, că nu a luat o decizie în privinţa trecerii sale la şefia Curţii de Conturi, precizând că "la partid se hotărăşte totul".

"Vom vedea ce discuţii vor fi la partid. Aceste zvonuri care s-au lansat au avut în vedere că Văcăroiu este pe specialitatea lui de fost controlor financiar, de fost analist economic. Sigur că ar fi o opţiune. Din partea mea nu am luat o decizie, dar la partid se hotărăşte totul. Din ce ştiu, sunt vreo 15-20 de propuneri pentru diferitele funcţii. Vom vedea ce rezultă şi din negocierile politice, ce funcţii revin fiecăruia. Sigur că nu m-aş duce un simplu consilier de conturi", a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că este constituţională Legea Curţii de Conturi, respingând sesizarea unor deputaţi care au reclamat faptul că texte din legea trimisă la promulgare au fost scoase din conţinut sau introduse.

Surse din PSD declarau, în 18 septembrie, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, este în expectativă, el aşteptând să vadă dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga actuala variantă a Legii Curţii de Conturi, pe care social-democratul o consideră "convenabilă".

Aceleaşi surse arătau că, după promulgarea acestei variante a legii, Văcăroiu va decide în ceea ce priveşte preluarea mandatului de preşedinte al Curţii de Conturi.

Pentru a prelua mandatul de preşedinte al Curţii de Conturi, Văcăroiu va trebui să demisioneze însă din funcţia de preşedinte al Senatului, dar demisia sa ar putea veni spre sfârşitul lunii octombrie, aproape de încheierea de drept a mandatului său senatorial, mai precizau sursele menţionate.

Varianta preluării de către Văcăroiu a preşedinţiei Curţii de Conturi a fost discutată deja de PSD cu PNL, care a acceptat-o, în urma unei negocieri în care numele lui Văcăroiu a fost impus de către social-democraţi, în detrimentul numelui avansat de liberali, declarau sursele citate.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, în 22 august, la Piteşti, că vrea să candideze "în mod cert" într-un colegiu din judeţul Argeş la alegerile parlamentare din această tomană şi a infirmat din nou informaţiile conform cărora ar dori să conducă Curtea de Conturi.

"Dacă m-aş duce la Curtea de Conturi ar însemna să mă întorc la meseria mea de bază. Sunt zvonuri lansate în ultimele 5-6 luni, la un moment dat chiar eu am auzit că Văcăroiu a întârziat Legea Curţii de Conturi pentru că vrea el, chipurile, să preia Curtea de Conturi. Este o poveste cu Curtea de Conturi şi vreau să vă spun că voi candida în judeţul Argeş. Nu aţi văzut că sunt pe listă? Dar, rămâne să mai aşteptăm, deoarece una este dorinţa mea de a candida şi alta este să fiu desemnat candidat", a declarat Văcăroiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Văcăroiu: Geoană, Tărăcilă sau Şerban Nicolae - variantele PSD pentru şefia Senatului.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Văcăroiu: Geoană, Tărăcilă sau Şerban Nicolae - variantele PSD pentru şefia Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei