Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Văcăroiu ar reprezenta o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi

Joi, 2 Octombrie 2008 (14:14:06)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că Nicolae Văcăroiu ar reprezenta o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi, el arătând că Văcăroiu este "un meseriaş", bine pregătit pentru acest domeniu.

Întrebat dacă ar fi o mişcare oportună ca Nicolae Văcăroiu să devină preşedinte al Curţii de Conturi, Iliescu a răspuns: "Depide de dorinţa dânsului. El e bun oriunde. A fost unul dintre cei mai conştiincioşi senatori, dincolo de funcţia de preşedinte de Senat, unde a făcut o treabă foarte serioasă".

"Ca senator a fost printre cei mai conştiincioşi. Săptămână de săptămână se întâlneşte cu alegătorii în Argeş. Centura Piteşti se datoreşte nu Guvernului, ci lui Văcăroiu, fiind singura centură care s-a făcut. Pentru Curtea de Conturi ar fi, de asemenea, o soluţie pentru că este un meseriaş bine pregătit pentru domeniu, deci oricare soluţie este binevenită", a adăugat preşedintele de onoare al PSD.

Referitor la posibila plecare a lui Văcăroiu la Curtea de Conturi, Iliescu a precizat: "Încă nu am discutat această problemă. Numai aşa, în paricular, ştiu că va fi interesat, în perspectivă, de o asemenea chestiune, dar nu am apucat să discutăm concret".

Iliescu a precizat că problema succesorului lui Văcăroiu la preşedinţia Senatului reprezintă "o chestie absolut secundară".

"O să fie un interimat foarte scurt. Nu am discutat cine va fi preşedinte la Senat. Mi-e greu să mă pronunţ. Dar e o chestie absolut secundară. Va fi un interimat pentru circa o lună. Nu e o problemă esenţială, iar asta dacă Văcăroiu se va pronunţa în această chestiune", a precizat Iliescu.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, miercuri, că nu a luat o decizie în privinţa trecerii sale la şefia Curţii de Conturi, precizând că "la partid se hotărăşte totul".

"Vom vedea ce discuţii vor fi la partid. Aceste zvonuri care s-au lansat au avut în vedere că Văcăroiu este pe specialitatea lui de fost controlor financiar, de fost analist economic. Sigur că ar fi o opţiune. Din partea mea nu am luat o decizie, dar la partid se hotărăşte totul. Din ce ştiu, sunt vreo 15-20 de propuneri pentru diferitele funcţii. Vom vedea ce rezultă şi din negocierile politice, ce funcţii revin fiecăruia. Sigur că nu m-aş duce un simplu consilier de conturi", a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că este constituţională Legea Curţii de Conturi, respingând sesizarea unor deputaţi care au reclamat faptul că texte din legea trimisă la promulgare au fost scoase din conţinut sau introduse.

Surse din PSD declarau, în 18 septembrie, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, este în expectativă, el aşteptând să vadă dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga actuala variantă a Legii Curţii de Conturi, pe care social-democratul o consideră "convenabilă".

Aceleaşi surse arătau că, după promulgarea acestei variante a legii, Văcăroiu va decide în ceea ce priveşte preluarea mandatului de preşedinte al Curţii de Conturi.

Pentru a prelua mandatul de preşedinte al Curţii de Conturi, Văcăroiu va trebui să demisioneze însă din funcţia de preşedinte al Senatului, dar demisia sa ar putea veni spre sfârşitul lunii octombrie, aproape de încheierea de drept a mandatului său senatorial, mai precizau sursele menţionate.

Varianta preluării de către Văcăroiu a preşedinţiei Curţii de Conturi a fost discutată deja de PSD cu PNL, care a acceptat-o, în urma unei negocieri în care numele lui Văcăroiu a fost impus de către social-democraţi, în detrimentul numelui avansat de liberali, declarau sursele citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Văcăroiu ar reprezenta o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Văcăroiu ar reprezenta o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei