Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Korodi: Guvernul pregăteşte o lege privind depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii

Joi, 2 Octombrie 2008 (13:28:53)
Guvernul pregăteşte un act normativ privind depozitarea deşeurilor rezultate în urma demolării unor construcţii, a anunţat, joi, la Cluj, ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

"Vom veni cu o hotărâre de Guvern care pleacă de la simplul fapt de demolare a unei clădiri şi care trebuie să aibă o aproximare a deşeurilor rezultate în urma demolării construcţiei. Cantitatea de deşeuri va fi anunţată la Agenţia de Protecţia Mediului şi va exista un flux de urmărire a ceea ce şi-au propus constructorii să producă ca şi deşeuri pentru a ajunge la depozite conforme de deşeuri industriale", a declarat Korodi, la conferinţa "Oportunităţi de cooperare româno-maghiare în protecţia mediului", organizată de Biroul Comercial al Ambasadei Ungariei la Bucureşti şi Ministerul Mediului şi Apelor din Ungaria.

Korodi speră ca fiecare oraş mare din România să înceapă investiţii pentru a avea depozite pentru deşeuri în construcţii şi sisteme de utilizare a acestor deşeuri prin concasare.

"Sper ca viitorul Guvern să meargă mai departe şi să decidă ca, la nivel naţional, o parte importantă din deşeurile din construcţii să fie utilizată ca material de bază în construcţii de infrastructură", a afirmat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, o astfel de reglementare privind deşeurile din construcţii se impune în condiţiile în care România "este un exemplu relevant în acest domeniu, deoarece s-a intrat într-o febră a construcţiilor de parcuri industriale, drumuri, investiţii imobiliare".

"Toate au o singură problemă, aceea că molozul rezultat din construcţii este transportat în locuri care ies din cadrul legal. Afacerea de a reutiliza deşeurile de construcţii nu funcţionează pentru că tot ce înseamnă astfel de deşeuri ajunge pe terenuri virane", a explicat Attila Korodi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Korodi: Guvernul pregăteşte o lege privind depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korodi: Guvernul pregăteşte o lege privind depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei