Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2008 - Anul XIII, nr. 232 (3913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apele Române: Toţi românii vor avea, până în 2015, apă potabilă

Joi, 2 Octombrie 2008 (18:09:48)
Experţii de la Apele Române care participă, în aceste zile, la Sibiu, la evenimentul internaţional EURO-RIOB, spun că speră ca până în 201, toţi românii să aibă apă potabilă, iar în 20 de ani, România să aibă staţii de epurare aproape în fiecare localitate şi problema canalizării să fie "istorie".

Potrivit lui Marius Postelnicu, directorul de la Apele Române, 30 la sută din populaţia României nu are apă curentă şi recurge la hidrofoare sau pompe pentru a avea apă la robinete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Până în 2015, 90 la sută din locuitorii Romaniei vor beneficia de apă potabilă. În ceea ce priveşte canalizarea şi staţiile de epurare, termenul pe care ni l-am propus este 2018", a spus Postelnicu.

Experţii de la Apele Române au elaborat un plan pentru următorii 20 de ani care ar schimba radical gospodărirea apelor din ţară şi astfel, 90 la sută dintre români vor avea apă potabilă în casă şi staţie de epurare la marginea localităţii.

"România nu are, la ora actuală, o resursă de apă asigurată pentru toţi locuitorii. Avem o proporţie de 70 la sută de localităţi alimentate cu apă, vorbesc de sistemul de alimentare centralizat, nu de cel punctiform, pentru fiecare gospodărie în parte, de forajele proprii. România se găseşte astăzi la un nivel de 30-35 de procente privind asigurarea unor reţele de canalizare şi staţii de epurare pentru localităţile din ţară", a declarat, joi, Marius Postelnicu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii Apelor Române spun că dacă demersul Administraţiei Naţionale Apele Române va fi dus la bun sfârşit, "până în 2022, ţara noastră va intra într-un echilibru între cererile populaţiei şi disponibilul de apă".

Conferinţa Internaţională a Organismelor de Bazin EURO-RIOB se desfăşoară, la Sibiu, între 1 şi 4 octombrie, fiind organizată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Administraţia Naţională Apele Române, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apele Române: Toţi românii vor avea, până în 2015, apă potabilă.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apele Române: Toţi românii vor avea, până în 2015, apă potabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei