Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şase dintre răpitorii turiştilor din Egipt, ucişi de armata sudaneză şi alţi doi arestaţi

Duminică, 28 Septembrie 2008 (19:25:58)

Armata sudaneză a ucis şase dintre răpitorii celor 11 turişti europeni şi opt egipteni, luaţi ostatici în Egipt în urmă cu nouă zile, şi a arestat alţi doi, a anunţat duminică Mahjoub Fadl Badri, consilier al preşedinţiei sudaneze, citat de AFP.

"Forţele sudaneze au urmat paşii răpitorilor în (zona) Jebel Ouanat şi i-au găsit la frontiera cu Ciadul", a declarat Badri.

El a precizat că "forţele sudaneze au ucis şase dintre aceştia, inclusiv liderul unei grupări rebele din Darfur, şi au arestat doi", adăugând că grupul de ostatici s-ar afla într-o "ascunzătoare" din Ciad.

Capturaţi la 19 septembrie în zona deşertică din sud-vestul Egiptului, în timp ce se aflau într-un safari cu autovehicule de teren, cei 19 ostatici au fost întâi transferaţi în Sudan de către răpitori, a căror naţionalitate este necunoscută.

Grupul este format din 11 turişti - cinci italieni, cinci germani şi o româncă - precum şi opt egipteni: doi ghizi, patru şoferi, un grănicer şi organizatorul excursiei.

Ulterior, Sudanul a anunţat că grupul de ostatici a fost transferat în Libia, "la circa 13-15 kilometri de frontieră", în regiunea Jebel Aounat, la limita Sudanului, Egiptului şi Libiei. Un oficial egiptean din domeniul securităţii confirmase informaţia, însă Libia a dezminţit-o.

Duminică, un oficial sudanez de rang înalt a anunţat că răpitorii au dus ostaticii din Libia în Sudan şi par să se îndrepte spre frontiera egipteană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase dintre răpitorii turiştilor din Egipt, ucişi de armata sudaneză şi alţi doi arestaţi.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şase dintre răpitorii turiştilor din Egipt, ucişi de armata sudaneză şi alţi doi arestaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei