Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiuariu: După conţinut, programul PSD s-ar numi "Cele 10 fantezii ale lui Mircea Geoană"

Duminică, 28 Septembrie 2008 (14:58:26)
Purtătorul de cuvânt al PNL, Tudor Chiuariu, a declarat că programul de guvernare prezetat sâmbătă de PSD ar trebui să se numească "Cele 10 fantezii ale lui Mircea Geoană", având în vedere că social-democraţii nu au explicat de unde vor avea resurse pentru promisiunile din program.

"PNL a prezentat un program de guvernare pentru viitor, pentru o Românie mândră şi prosperă, cu măsuri de dreapta care vor asigura continuarea creşterii economice şi o viaţă mai bună pentru fiecare român. PSD a prezentat un program pentru o Românie care priveşte în trecut, o Românie slabă, lipsită de încredere în viitor şi în forţele proprii. Programul se numeşte «10 angajamente pentru România», după conţinut ar trebui să se numească «Cele 10 fantezii ale lui Mircea Geoană»", a susţinut Tudor Chiuariu, duminică, într-o declaraţie de presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, PSD ar fi avut şansa să prezinte un program al unei stângi moderne şi să dovedească faptul că s-a desprins "definitiv de trecut", dar a adăugat că această şansă a fost ratată, programul PSD fiind aceeaşi înşiruire de promisiuni fără acoperire din 1990, 1992, 1996, 2000 şi 2004.

"Sâmbătă, în toate discursurile lor, liderii PSD s-au întrecut în promisiuni. Nu au prezentat însă nici un argument concret, nici o soluţie economică. Liderii PSD au promis că vor face multe, dar nu au explicat de unde vor lua bani pentru realizarea acestor promisiuni. Nimic nu s-a schimbat: impozite mai mari, un stat care nu-i ascultă pe oameni, intervenţia statului în economie, creşterea birocraţiei, aceleaşi promisiuni fără argumente economice", a spus Tudor Chiuariu.

În opinia sa, contrar sloganului electoral lansat sâmbătă de social-democraţi, în ultimii 18 ani, stânga din România a adus "mai puţin, pentru cei mulţi", mai puţine investiţii străine, locuri de muncă, salarii şi pensii mai mici, o economie slabă şi necompetitivă.

"România de stânga era o Românie ocolită de investitori, o Românie cu şomaj ridicat, o Românie în care pensiile erau mai mici de 100 de dolari. Politicile de stânga au adus României eşecuri. La 30 noiembrie, românii trebuie să aleagă: fie România merge înainte cu programul de dreapta al PNL, care asigură creştere economică, fie România mizează pe un program de stânga al PSD, care va slăbi economia şi ne va reîntoarce în trecut. Peste două luni, românii trebuie să aleagă între fanteziile domnului Geoană şi ale PSD şi proiectele solide ale dreptei", a apreciat Tudor Chiuariu.

El a subliniat că liberalii nu vin cu promisiuni fanteziste, ci le propun românilor "un drum sigur spre o Românie mândră şi prosperă". "Mesajul nostru către români este să aibă încredere în PNL şi să aibă încredere în forţele proprii. Românii pot avea o viaţă mai bună în România europeană, nu în lumea ireală a fanteziile PSD", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Pe de altă parte, Tudor Chiuariu a ţinut să dea exemple concrete privind diferenţele dintre guvernările stângii şi ale dreptei, menţionând că Mircea Geoană şi cei de la PSD vor să crească influenţa statului în economie şi în viaţa românilor, dar că liberalii vor continua să aibă încredere în români.

"Guvernul trebuie să îi ajute, nu să le controleze viaţa. PNL va continua să ofere românilor mai multe libertăţi individuale şi mai multe şanse pentru viitor. În guvernarea PSD, 2001-2004, numărul locurilor de muncă a scăzut cu 150.000. În guvernarea PNL 2005-2008, numărul locurilor de muncă a crescut cu 600.000. Aceste cifre ne arată că promisiunile PSD sunt vorbe goale, ne arată diferenţa fundamentală dintre demagogia stângii şi eficienţa dreptei", a spus Chiuariu.

El a mai remarcat că Mircea Geoană şi PSD le-a promis tinerilor locuri de muncă, dar au votat, săptămâna trecută, împotriva proiectului liberal de a acorda câte un calculator fiecărui elevi din clasele a IX-a şi a X-a, menţionând că, deşi în promisiunile electorale PSD susţine că va apăra interesele tinerilor, în Parlament votează împotriva acestor interese.

"Mircea Geoană şi cei de la PSD promit că vor creşte salariul minim. Noi, liberalii, promitem că vom creşte salariul mediu. Stânga vrea să ia mai mulţi bani din buzunarele celor care muncesc cel mai mult. Stânga vrea să-i descurajeze pe românii care muncesc pentru a trăi mai bine. Noi, liberalii, vom continua să încurajăm libera competiţie şi performanţa. PSD promite 400.000 de noi locuinţe sociale, românii trebuie să ştie că în mandatul Guvernului PNL au fost finalizate de două ori mai multe locuinţe decât în mandatul guvernului PSD", a declarat Chiuariu.

Liberalul s-a referit şi la promisiunea PSD privind majorarea pensiilor, amintind că, în 2004, după 4 ani de guvernare PSD de stânga, pensia medie era mai puţin de 100 de dolari şi că PNL a demonstrat că singura soluţie pentru a creşte pensiile în mod semnificativ este o creşterea economică susţinută, prin măsuri de dreapta.

În plus, Tudor Chiuariu a susţinut că singura posibilitate pentru ca PSD să respecte măcar o parte din "fanteziile lui Geoană" este să crească impozitele, ceea ce va genera alungarea investitorilor, va provoca falimente, şomaj şi instabilitate.

"Cel mai grav ni se pare însă faptul că PSD intenţionează să elimine cota unică – măsura de dreapta prin care România a devenit un model de dezvoltare economică în Uniunea Europeană. Discursurile pline de resentiment la adresa capitalismului, politicile bugetare dezordonate, schimbarea sistemului fiscal, risipa banului public – toate acestea vor descuraja investiţiile străine şi vor stopa creşterea economică", a conchis Chiuariu, referitor la măsurile de stânga.

Liberalii şi-au lansat, vineri, într-o primă dezbatere publică, viitorul program de guvernare, prezentând pe domenii, obiectivele şi propunerile pentru următorii patru ani de guvernare.

PSD şi-a lansat, sâmbătă, candidaţii pentru alegerile parlamentare şi l-a nominalizat oficial pe Mircea Geoană pentru postul de premier, în discursul rostit cu acest prilej Geoană anunţând şi elemente din programul de guvernare al social-democraţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiuariu: După conţinut, programul PSD s-ar numi "Cele 10 fantezii ale lui Mircea Geoană".
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiuariu: După conţinut, programul PSD s-ar numi "Cele 10 fantezii ale lui Mircea Geoană"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei